Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!! Αμφισβητούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας!!!

Tα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αφίξεις και τις ταξιδιωτικές δαπάνες των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας τον Ιούνιο, αλλά και συνολικά για το α’ εξάμηνο του έτους, εξέπληξαν τους Ρώσους τουρ οπερέιτορ, που περίμεναν να δουν καλύτερες επιδόσεις, με βάση τις πωλήσεις και τη ζήτηση προς τη χώρα μας, που έχουν οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, στο α΄εξάμηνο οι εισπράξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 8,3% και διαμορφώθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 19,4% και διαμορφώθηκαν στα 61 εκατ. ευρώ. Οι αφίξεις από τη Ρωσία στο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 7,7% και διαμορφώθηκαν στις 162 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ τον Ιούνιο καταγράφεται μείωση κατά 16 % (ήρθαν 80 χιλ. ταξιδιώτες).

Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ρώσων Τουρ Οπερέιτορ (ATOR), υπό τον τίτλο «Εκπλήξεις από τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία», δημοσιεύονται δηλώσεις εκπροσώπων ρωσικών τουριστικών οργανισμών, οι οποίοι υπογραμμίζουν την πολύ καλή και σταθερή ζήτηση, που έχει η Ελλάδα. Βεβαίως, τα προβλήματα στην βίζα τον Απρίλιο και Μάιο δημιούργησαν μια αρνητική δημοσιότητα και μείωσαν τη ζήτηση, όπως και το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες των Ρώσων για χαμηλότερες τιμές και ειδικές προσφορές.Όμως, ειδικά τα στοιχεία του Ιουνίου της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσαν έκπληξη.

Ενδεικτικές δηλώσεις:
Svetlana Davidyuk, από το Russian Express, αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά νησιά από τους Ρώσους. Αυτή την εποχή, λέει, best seller είναι η Ζάκυνθος. Οι Ρώσοι επιλέγουν πακέτα διακοπών 10-15 ημερών, με μέση δαπάνη ανά ταξίδι τα 1.500 -2.000 ευρώ για δυο άτομα.

Εκπρόσωπος του Coral Travel αναφέρει τη μεγάλη ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο, Κω και άλλα νησιά, με μέση διάρκεια τις 9 νύχτες και μέση τιμή τα 26.160 ρούβλια ( για 3άστερο «all inclusive» ξενοδοχείο) και τα 31.280 ρούβλια για διαμονή σε all in ξενοδοχείο 4 *.Γενικά, πάντως, οι τιμές για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι αρκετά ελκυστικές, με έκπτωση 10-15%, σύμφωνα με το Coral Travel, ενώ το βάθος των πωλήσεων ανά προορισμό είναι 15-18 ημέρες.

Από την Mouzenidis Travel δηλώνεται ότι σε πολλά ελληνικά ξενοδοχεία υπάρχει stop στις πωλήσεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και ότι είναι σχεδόν αδύνατο αυτή τη στιγμή να βρεθεί κατάλυμα σε όσους αναζητούν διακοπές μια εβδομάδα πριν από την αναχώρηση. Τα πιο δημοφιλή πακέτα είναι αυτά των 10 ημερών, με ιδιαίτερη ζήτηση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των Ρώσων τουριστών, και κυρίως όσων έχουν μεγάλες οικογένειες. 




Πηγή:
tornosnews