Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Zakharova: Δεν θα προδώσουμε τον Snowden

Η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε στο Facebook [1] τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της CIA Μάικλ Morell για τον πρώην υπάλληλο των αμερικανικών μυστικών Edward Snowden.
Ο Morrell είπε νωρίτερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να “κάνουν ένα δώρο» προς τον εκλεγμένο Πρόεδρο Donald Trump, να εκδώσει Snowden στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Zakharova, η πρόταση του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της CIA – είναι μια «προδοσία της ιδεολογίας» στον πυρήνα της.

“Σήμερα όλοι καταλαβαίνουμε ότι για το γραφείο σας είναι φυσιολογικά πράγματα να παρουσιάζει δώρα σε μορφή ανθρώπων και να παραδίδει όσους αναζητούν προσταστασία” – έγραψε στο Facebook

“Το αστείο είναι ότι ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της CIA γνωρίζει ότι για τον Σνόουντεν έχει μόλις παραταθεί η διάρκεια της άδειας διαμονής στη Ρωσία για άλλα δύο χρόνια», – δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Ιούνιο του 2013, ο πρώην υπάλληλος της CIA και της NSA Edward Snowden έδωσε στους δημοσιογράφους πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια επιτήρηση των ΗΠΑ και των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.Ο Snowden εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και διερχόμενος μέσω του Χονγκ Κονγκ, έφτασε στη Μόσχα. Στη Ρωσία, έλαβε το πρώτο προσωρινό καταφύγιο, στη συνέχεια, μια άδεια παραμονής.

Michael Morell υπηρέτησε ως αναπληρωτής διευθυντής της CIA από το Μάιο 2010 έως τον Αύγουστο του 2013. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δύο φορές υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος. Τον Αύγουστο του 2016 Morell σε συνέντευξή του στο CBS News κάλεσε να “σκοτώσουν τους Ρώσους” στη Συρία, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ χαρακτήρισε το Donald Trump «έναν ανυποψίαστο πράκτορα» της Ρωσίας.




Πηγή:
tokoutsavaki.blogspot.gr