Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Λαχανικά που αναγεννώνται!

Η φύση έχει προνοήσει... Υπάρχουν λοιπόν κάποια λαχανικά που μπορούν να ξαναφυτρώσουν και να ξαναπτυχθούν στο σπίτι, με εντελώς φυσικό τρόπο. Έτσι, όχι μόνο μειώνουμε τα έξοδά μας, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα λαχανικά μας είναι φρέσκα και αγνά!

Φρέσκο κρεμμυδάκι: Αφήστε τη ρίζα και 2-3 εκατοστά από το κρεμμυδάκι. Βάλτε το σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και βάλτε το ποτήρι σε δωμάτιο με καλό φωτισμό!


Σκόρδο: Άμα δείτε τα σκόρδα σας να βγάζουν πράσινες φύτρες, βάλτε τα σε λίγο νερό. Οι φύτρες θα μεγαλώσουν και θα γίνουν βλαστάρια σκόρδου, τα οποία αρωματίζουν σαλάτες και κάθε είδους φαγητά! Χώρια που έχουν ηπιότερη γεύση από το σκόρδο! 


Bokchoy: Το bokchoy είναι ένα είδος λάχανου κινέζικης προέλευσης. Βάλτε τη ρίζα του σε νερό (φροντίστε να φωτίζεται καλά ο χώρος). Ύστερα από 1-2 βδομάδες, φυτέψτε το σε χώμα. Θα βγει ένα ολοκαίνουργιο λαχανάκι.


Καρότα: Κρατήστε το πάνω μέρος του καρότου σε λίγο νερό. Οι πράσινες φύτρες που θα αναπτυχθούν ταιριάζουν τέλεια στις σαλάτες σας!

Βασιλικός: Τοποθετήστε κλαδάκια βασιλικού 8-10 εκατοστών περίπου σε ένα ποτήρι με νερό το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου. Μόλις οι ρίζες φτάσουν τα 5 εκατοστά, φυτέψτε τις σε μια γλάστρα. Κάντε το ίδιο αν θέλετε να καλλιεργήσετε κόλιαντρο.

Σέλινο: Κόψτε το κάτω σκληρό τμήμα (τη ρίζα) του σέλινου και βάλτε το σε ένα ρηχό μπολ με χλιαρό νερό. Βάλτε το μπολ στον ήλιο. Στη μέση της ρίζας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται φυλλαράκια που όλο και θα δυναμώνουν. Είναι έτοιμα να μπουν στο χώμα και να ‘γεννήσουν’ ένα φρέσκο σέλινο. Ακριβώς η ίδια διαδικασία ισχύει και για το μαρούλι. Προσοχή μόνο στην ποσότητα του νερού (να είναι συνεχώς 1,5 εκατοστό).




Πηγή: