Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Στις ΗΠΑ, συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν κατά των πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία (Βίντεο)

Εκατοντάδες Αμερικανοί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, σύμφωνα με την Daily News της Νέας Υόρκης.
Έτσι, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα ουρανοξύστη Trump Tower, που ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και στην Union Square.


Στα χέρια των διαδηλωτών υπήρχαν πλακάτ με συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τη Συρία» και «Τα χρήματα για θέσεις εργασίας, τα σχολεία και την υγειονομική περίθαλψη. Δεν είναι για τον πόλεμο στη Συρία». Φώναζαν επίσης συνθήματα κατά του πολέμου.
«Η Επέμβαση των ΗΠΑ ποτέ δεν έφερε την ειρήνη και τη δημοκρατία σε άλλες χώρες», – αναφέρει η έκδοση ενός από τους διαδηλωτές..
Η διαδήλωση στην Union Square έληξε με σύγκρουση με την αστυνομία και με τη σύλληψη αρκετών διαδηλωτών. Οι δράσεις οργανώθηκαν από τους ακτιβιστές της αντιπολεμικής ομάδας του συνασπισμού ΑΠΑΝΤΗΣΗ ( Ενεργούμε τώρα για σταματήσουν οι πόλεμοι και ο ρατσισμός) και το διεθνές κέντρο Δράσης.

Ο Donald Trump τη νύχτα της 7ης Απριλίου έδωσε την εντολή να επιτεθούν με πυραύλους Κρουζ στη Συριακή αεροπορική βάση Shayrat. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η χημική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ έγινε από αυτό το αεροδρόμιο, το οποίο κατηγορεί η Ουάσιγκτον την Δαμασκό, παρά το γεγονός ότι κανένα στοιχείο της συμμετοχής των Συριακών αρχών δεν υπάρχει με περιστατικό εκεί. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταγγείλει τις ΗΠΑ για στρατιωτική δράση, χαρακτηρίζοντάς το ως «μια πράξη επιθετικότητας»

Πηγή:
tokoutsavaki.blogspot.gr