Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"Το Ιράν έστειλε 15.000 στρατιώτες για να βοηθήσει τον Ασάντ" (video)


iranΟ συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι πραγματοποίησε μια μεγάλη επίθεση, αναγκάζοντας τους ισλαμιστές μαχητές του (ISIS) να αποχωρήσουν, και έτσι να καταληφθεί η βορειοανατολική κουρδική πόλη Hasaka στο συριακό Κουρδιστάν , αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων .
Η βορειοανατολική αυτή κομβική περιοχή της Συρίας, είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας. διότι συνδέει τις δύο μεγάλες περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Εντωμεταξύ οι Κούρδοι της Συρίας έχουν επίσης ζητήσει να επεκτείνουν τον εδαφικό έλεγχό τους, επί της περιοχής του συριακού Κουρδιστάν (Rojava), που εκτείνεται από την πόλη του Kobani έως την πόλη Qamishlo, περιοχή που σύμφωνα με το πρακτορείο ekurd.net, θα αποτελέσει «κομμάτι» του μελλοντικού κουρδικού κράτους.!! ( Αυτά διαβάζουν οι Τούρκοι και παθαίνουν ταραχή).
Από την άλλη πλευρά η ιρανική κυβέρνηση έστειλε 15.000 μαχητές, και από την επίλεκτη δύναμη των Φρουρών της επανάστασης, στην Συρία για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Συρίας, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.
Η δύναμη, που αποτελείται από Ιρανούς, Ιρακινούς και Αφγανούς, έφτασε στην περιοχή της Δαμασκού και στην επαρχία της Λατάκια, αναφέρει λιβανέζικη πηγή , σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star.
Οι μαχητές αυτοί ελπίζουν να αναστρέψουν τις πρόσφατες αποτυχίες των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, αποκτώντας σταδιακά εμπειρία του πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του Ιουνίου, είπε η ίδια πηγή. Οι μαχητές αναμένεται να ηγηθούν μιας προσπάθειας να καταληφθεί η επαρχία Idlib.
Ο Ιρανός στρατηγός Qassem Soleimani, διοικητής της επίλεκτης δύναμης Quds του Ιράν, βρέθηκε στην Λατάκια , για να προετοιμάσει την εκστρατεία αυτή, υποσχόμενος «εκπλήξεις» στους τζιχαντιστές, από την Τεχεράνη και την Δαμασκό.
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ συμφώνησε με το σχέδιο, αν και απρόθυμα, δήλωσε η ίδια λιβανική πηγή. Η βοήθεια από το Ιράν είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κάθετη πτώση του ηθικού των οπαδών καθεστώτος, της Δαμασκού.
Η πόλη Hasaka, θεωρείται η πρωτεύουσα του πετρελαίου και των σιτηρών που παράγονται στην Συρία, έχοντας χωριστεί σε ζώνες που ελέγχονται από την συριακή και την κουρδική διοίκηση.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η επίθεση στην κουρδική πόλη είχε ως στόχο να ανακουφίσει την πίεση του συριακού στρατού , από τους σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν χάσει σημαντικό έδαφος πρόσφατα από τους Κούρδους, και ορισμένες τοπικές αραβικές φυλές κοντά σε κατοικημένα χωριά γύρω από τις περιοχές Ρας Αλ Άιν και το Τελ Αμπιγιάντ , όσο και στις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται βορειοδυτικά της πόλης Hasaka, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.
Οι Κούρδοι, διαθέτουν καλά οργανωμένη πολιτοφυλακή (YPG), η οποία υποστηρίζεται από αέρος από αμερικανικά αεροσκάφη .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους , ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν 17 αεροπορικές επιδρομές στην Συρία και το Ιράκ, με τέσσερις από αυτές τις επιδρομές να λαμβάνουν χώρα κοντά στην πόλη Hasaka.




Πηγή:
hellas-now.com