Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

"Βόμβα Βαρουφάκη: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ την Τρίτη - Να τα βρουν μεταξύ τους"


Σχετικά με την πολύκροτη δήλωση για τα capitals controls που διέρρευσαν νωρίτερα οι δημοσιογράφοι του ΒΒC ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εξετάσει απόψε μαζί με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα και τη Φρανκφούρτη.Οι Έλληνες είναι πολύ ώριμοι και έχουν περάσει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμη και τώρα όταν περπατώ στους δρόμους μου λένε 'είμαστε μαζί σας' είπε στη συνέντευξή του στο ΒΒC o Γιάνης Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε αν φοβάται αναταραχές στην Αθήνα ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων.    


Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεδομένης της κατάστασης αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα των τραπεζών, τότε έχει αποτύχει.    
Σε ερώτηση του παρουσιαστή αν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη απάντησε πως η Eυρωπαίοι τους χρωστούν 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από το πρόγραμμα των ελληνικών ομολόγων (SMP) ύψους 1,9 δισ.ευρώ του 2014 και πως αυτοί με τη σειρά τους χρωστούν 1,6 στο ΔΝΤ. "Μας χρωστά χρήματα ένα μέρος της τρόικα και εμείς χρωστάμε σε ένα άλλο οπότε να τα βρουν μεταξύ τους." δήλωσε. Αν δε το κάνουν θα έχουν αυτοί την ευθύνη που δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ .  

 Λίγο αργότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στο Τwitter:   «Τα capital controls εντός μιας νομισματικής ένωσης είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτή τη σκέψη"




Πηγή:
lifo.gr