Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

"Επεισόδια στο Ερεβάν – Μαζικές διαδηλώσεις για τις αυξήσεις στο ρεύμα" (βίντεο, φωτό)

armenia_diadilosi3Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ζητώντας από τον Πρόεδρο της χώρας να ανακαλέσει την απόφαση των αρχών να αυξήσει τις τιμές στο ρεύμα.
Η αστυνομία ταραχών σχημάτισε αρκετές γραμμές οδοφραγμάτων κατά μήκος του δρόμου, οι οποίες… συνοδεύτηκαν με κανόνια νερού κατά των διαδηλωτών.



Οι ταραχές, που ουσιαστικά ξεκίνησαν από την αστυνομία, είχαν ως αποτέλεσμα 25 άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στα γύρω νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 240 προσαγωγές.



Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ερεβάν νωρίτερα και όταν η πορεία μετετράπη σε καθιστική διαμαρτυρία, είχε πει στους διαδηλωτές ότι ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serzh Sargsyan είναι έτοιμος να μιλήσει σε κάποιους από αυτούς.
«Δημιουργήστε μια ομάδα 3-5 ατόμων για να δει ο Πρόεδρος. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ξεκίνησε η διαδήλωση», είπε ο αξιωματούχος.




Από τις 19 του μήνα έχουν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις στην Αρμενία σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα και θα συνεχιστούν αν δεν αλλάξει η σχετική απόφαση.

armenia_diadilosi
armenia_diadilosi1
armenia_diadilosi2
armenia_diadilosi4




Πηγή:
hellasforce.com