Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

"Στην Αγία Πετρούπολη θα… σκάσει η Βόμβα που προσπαθούν να αποτρέψουν Δύση, ΗΠΑ και Ε.Ε."


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΗ «ΈΞΥΠΝΗ ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΔΥΣΗ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΕΜΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος αποκαλύπτει ότι o Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ρωασία, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε ένα μείγμα συμφωνία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, στην επερχόμενη συνάντηση τους τον Ιούνιο στην Αγία Πετρούπολη.

«Είναι πρόωρο να πούμε τι θα πρέπει να υπογραφεί, αλλά είναι σίγουρο ότι οι μεγάλες συζητήσεις που θα λάβουν χώρα [θα] ενισχύσουν τη συμφωνία που ήδη υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη (18-20 Ιουνίου), εκεί όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο γοα να συζητήσουν μια σειρά από διμερή θέματα. Ένα από τα βασικά, είναι η κατασκευή τμήματος του αγωγού για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα. Και όχι μόνο…
Την Παρασκευή, Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν για την πρόοδο σχετικά με τη συμφωνία σε μια τηλεφωνική συνομιλία. Ο Κώστας Ήσυχος δεν απέκλεισε ότι η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τη συμφωνία, ωστόσο τόνισε ότι εξαρτάται από το τι ρυθμίσεις που συζητιούνται. «Οι δύο πλευρές εργάζονται πάνω στις λεπτομέρειες της συμφωνίας».

Στην προηγούμενη συνάντησή τους τον Απρίλιο, ο Πούτιν επεσήμανε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα, με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα από τα βασικά κέντρα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ και να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Πηγή:
http://hellasforce.com