Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

"ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!"

lathro-leoforeioΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΜΠΡΟΣ»


Απίστευτο θράσος και ανθελληνικό μένος διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγήθηκαν στους αρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Θεανώ Φωτίου και Χρήστο Σπίρτζη να ενταχθούν στην κατηγορία όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης και οι λαθρομετανάστες.


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο και εξωφρενικό, αυτή είναι η πρόταση που μετέφερε στα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Τάσος Κορωνάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοίρασμα της κάρτας θα γίνει σε δεκάδες χιλιάδες εισβολείς που θα δηλώσουν πολιτικοί πρόσφυγες.
Κάτι τέτοιο όμως, θα αποστερήσει εκατ. ευρώ εσόδων από τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα τελευταία που συντηρούνται ανελλιπώς, λόγω της μη ύπαρξης κονδυλίων για την αγορά ανταλλακτικών ακόμη και ελαστικών, είναι στο σύνολό τους ζημιογόνα, εξαιτίας και της λαθρεπιβίβασης, που ανέρχεται στο 30% του κοινού που μετακινείται.
Σύμφωνα με μέλος της Πρωτοβουλίας για την Δωρεάν Μετακίνηση των Ανέργων που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου, οι αρμόδιοι υπουργοί ήταν κατ’ αρχήν θετικοί για τους «νεοεισερχόμενους από τις εμπόλεμες ζώνες», αλλά για χρονική περίοδο που δεν θα ξεπερνά τους τρεις ή έξι μήνες».
Παράλληλα, ζητήθηκε από τους ίδιους να πάψουν «οι εξευτελιστικοί έλεγχοι» όπως τους χαρακτήρισαν«σε βάρος αλλοδαπών που δεν φέρουν εισιτήριο, γιατί προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους».
Σε απλά Ελληνικά, με πρόσχημα τους γηγενείς άνεργους που αγγίζουν το 1,5 εκατ. ή τους άπορους και τα ΑΜΕΑ που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, εξετάζεται με κάθε… αριστερή σοβαρότητα, να δοθεί η συγκεκριμένη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και στους τριτοκοσμικούς.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 300.226 αιτήσεις που έγιναν και αφορούν 633.312 άτομα για την ένταξη στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας, τον πρώτο λόγο έχουν οι λαθρομετανάστες που δηλώνουν σχεδόν μηδαμινά εισοδήματα και φυσικά δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.
Από την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων για τους δικαιούχους της κάρτας σίτισης που θα διανεμηθεί μέσα στον Ιούλιο, από τα 293.786 άτομα που θα επωφεληθούν, ευνοημένοι θα είναι οι αλλοδαποί, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα κοινωνικά επιδόματα.
Η μόνη κατηγορία όπου οι Έλληνες έχουν ελπίδες να ενταχθούν μαζικά στους δικαιούχους είναι αυτή που αφορά την επανασύνδεση ρεύματος.
Όσο για την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 220 ευρώ μηνιαίως κι αυτή θα δοθεί κατά κύριο λόγο στους αλλογενείς λόγω των φωτογραφικών κριτηρίων που συμπεριλήφθηκαν στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για παράδειγμα, ορίζεται ότι το ετήσιο εισόδημα ενός ζευγαριού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3.600 ευρώ.
Δηλαδή αυτομάτως αποκλείεται ο Έλληνας άνεργος που παίρνει το επίδομα ανεργίας των 480 ευρώ και λιγότερο, από τον ΟΑΕΔ.
Ενώ ένας αλλοδαπός που εργάζεται παράνομα, αλλά πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια θα το ενθυλακώσει, χωρίς να τον ρωτήσει κανείς πώς γίνεται με 3.600 ευρώ τον χρόνο να νοικιάζει διαμέρισμα, να στέλνει στην χώρα του χρήματα, να σιτίζεται, να πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και συγχρόνως να διασκεδάζει.
Αυτά, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!



Πηγή:
emprosnews.wordpress.com