Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

"Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας: «Οι αρχές της Ευρώπης δεν βασίσθηκαν σε εκβιασμό και τελεσίγραφα»"

tsipras-alexis-7-708Ο πρωθυπουργός απάντησε έμμεσα με αυτό τον τρόπο στις σφοδρές πιέσεις Μέρκελ και Σόιμπλε να δεχθεί η Ελλάδα ως έχει το «πακέτο» των δανειστών.
«Οι αρχές της ΕΕ για αλληλεγγύη και σεβασμό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, το μεσημέρι της Παρασκευής.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι αρχές της Ε.Ε. δεν βασίστηκαν σε εκβιασμό και τελεσίγραφα» και «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών».
Οι νέες δηλώσεις Τσίπρα, σε υψηλούς τόνους, ερμηνεύονται ως απάντηση στις σφοδρές πιέσεις που δέχθηκε και σήμερα από Μέρκελ και Ολάντ, αλλά και από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος έκανε πολύ αυστηρές δηλώσεις. Πιέσεις, προκειμένου να δεχθεί η Ελλάδα ως έχει τη «γενναιόδωρη», κατά την άποψη της Γερμανίας, τελευταία πρόταση των θεσμών.

Στη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, που έγινε το πρωί στα γραφεία της γαλλικής αντιπροσωπείας, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.



Πηγή:
ienimerosi.gr