Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

"Τι είπε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας στον Γιούνκερ και τον έκανε να καταλάβει ακόμα περισσότερο πόσο επικίνδυνο είναι το Grexit"

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στην εμπιστοσύνη προς το κοινό νόμισμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».
«Δεν μοιράζομαι την άποψη ότι θα έχουμε λιγότερους περιορισμούς και ανησυχίες αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ακόμη πως αν μια χώρα εγκαταλείψει κοινό νόμισμα το ευρώ «θα παγίωνε ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο».

Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να προκαλέσει φυγή των επενδύσεων από την Ευρώπη, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του κατέστησε σαφές ότι οι επενδύσεις προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.
Την ίδια ώρα, ο κ. Γιούνκερ κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. «Δεν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Γερμανία έχει θέσει από το 2010 ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου.

Πηγή:
koutipandoras.gr