Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Telegraph: Ωμός εκβιασμός Στουρνάρα στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας"


Το μέρος της κυβέρνησης στην κόντρα της με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα παίρνει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Telegraph Αμπρόουζ Έβανς-Πρίτσαρντ, χαρακτηρίζοντας «ωμό εκβιασμό» τις απειλές ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.


Σχολιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αρθρογράφος αναφέρει: «Όλες οι συμφορές της γης θα πέσουν πάνω στον ελληνικό λαό αν η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιμείνει να αψηφά τους δανειστές και επιλέξει τη χρεοκοπία. Θα τρώνε χώμα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Θα παγώνουν σε κουρέλια. Θα υποφέρουν και θα οδύρονται για πάντα».
Όπως σημειώνει, η προοπτική μίας ανεξέλεγκτης κρίσης δεν παρουσιάζεται από την ΤτΕ ως ένας πιθανός κίνδυνος στο χειρότερο δυνατό σενάριο, κάτι που θα μπορούσε κανείς να αποδεχθεί, αλλά ως βεβαιότητα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δε συμφωνήσει στους όρους των δανειστών.
«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εκδοθεί τέτοια ‘έκθεση νομισματικής πολιτικής’ από την κεντρική τράπεζα μίας ανεπτυγμένης χώρας, ή μάλλον οποιασδήποτε χώρας. Είναι μια πολιτική επίθεση στην ίδια την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», επισημαίνει.

Πηγή:
koutipandoras.gr