Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κόψτε τη ζάχαρη και δε θα το πιστεύετε!

Η ζάχαρη δεν είναι «κακή» όταν προκύπτει φυσικά σε φρούτα και λαχανικά. Η «αρνητική» πλευρά της ζάχαρης εμφανίζεται στην περίπτωση τυποποιημένων και επεξεργασμένων προϊόντων.Αν σταματήσουμε λοιπόν να τρώμε τελείως επεξεργασμένα τρόφιμα, που να είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη θα παρατηρήσετε τα εξής…


1. Θα έχουμε περισσότερη ενέργεια
Πολλοί από εμάς καταναλώνουμε τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ενεργειακών ποτών και ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη. Η ζάχαρη όμως, εμποδίζει την ικανότητα του σώματός μας να διατηρήσει τα ενεργειακά αποθέματά του σε ανώτατα επίπεδα. Όλοι έχουμε βιώσει μια έκρηξη ενέργειας με την κατανάλωση φαγητών γεμάτων ζάχαρη μόνο για τη μετανιώσουμε μετά όταν φεύγει η επιρροή της και νιώθουμε εξαντλημένοι και περίεργα «πεσμένοι».

2. Θα σταθεροποιηθεί το βάρος μας
Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώμε, τόσο περισσότερη θα ζητάμε στις λιγούρες. Και πού βρίσκεται συνήθως η περισσότερη ζάχαρη; Σε γλυκά! Μπισκότα, κέικ! Αν όντως μειώσουμε τα πολλά γλυκά τρόφιμα, θα παρατηρήσουμε ότι ακόμη και ένα φρούτο θα καλύπτει τις λιγούρες μας για ζάχαρη γλιτώνοντας έτσι τις έξτρα θερμίδες!

3. Το στομάχι και το έντερό μας θα λειτουργούν καλύτερα
Μειώνοντας σημαντικά τη ζάχαρη που τρώμε, το στομάχι και το έντερό μας θα κάνουν ένα «restart». Πιθανόν να πηγαίνουμε στην τουαλέτα πιο συχνά!

4. Θα έχουμε λιγότερες λιγούρες
Όσο λιγότερη ζάχαρη τρώμε τόσο λιγότερο ζάχαρη θα ζητάμε!

5. Το πρόσωπό μας θα καθαρίσει
Αν υποφέρουμε από έντονη ακμή, κόβοντας όσο το δυνατόν την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, θα δούμε ότι το πρόσωπό μας θα ηρεμήσει.




Πηγή:
athensmagazine.gr