Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

"ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι…απένταροι εκατομμυριούχοι - Έτσι παρατραπεζικό κύκλωμα φρόντισε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων"


Πόσο τυχαίο μπορεί να το γεγονός ότι ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων από τη Σκιάθο, μια στρατιωτικός από τη Θεσσαλονίκη, ένας 60χρονος από την Κρύα Βρύση και ένας κάτοικος των Αθηνών εμφανίστηκαν να εμβάζουν δεκάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμιά ανάμιξη με την υπόθεση; Είναι απλά λάθη αφηρημένων τραπεζικών υπαλλήλων ή μήπως από πίσω κρύβεται ένα τεράστιοσκάνδαλο;


lista afm
Το ereportaz αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπό διερεύνηση υπόθεση του ΣΔΟΕ η οποία φαίνεται ότι ακουμπά παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φρόντισε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννη Διώτη με αφορμή την διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα σε χώρες του εξωτερικού και μάλιστα με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη λίστα στάλθηκε στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και ο έλεγχος αποκάλυψε «λαβράκια».
Για την ακρίβεια προέκυψαν σημεία και τέρατα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 στις κατά τόπους Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ είχαν στοιχεία για 71 περιπτώσεις. Σε 42 προέκυψε ότι οι υποτιθέμενοι εκατομμυριούχοι δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς αποστολείς των εμβασμάτων καθώς, όπως καταγράφεται στην επίσημη έκθεση που συντάχθηκε, οι τράπεζες είχαν χρησιμοποιήσει τα φορολογικά τους στοιχεία.
 Ο γεωργός και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Toν Νοέμβριο του 2011 ο 58χρονος τότε Δημήτρης Κουπάντσς, γεωργός από την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, επιστρέφοντας στο σπίτι του ειδοποιήθηκε από τον γαμπρό του ότι καλείται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να δικαιολογήσει ποσά ύψους 9 εκατ. Ευρώ που φέρεται να είχε εμβάσει σε Ολλανδία και Ισπανία.
Η μοναδική συναλλαγή που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή με την Εμπορική Τράπεζα ήταν ένα στεγαστικό δάνειο 20.000 ευρώ. Από τα στοιχεία που προσκόμισε αλλά και τον έλεγχo του ΣΔΟΕ αποδείχτηκε ότι το ΑΦΜ του είχε χρησιμοποιηθεί και ότι πραγματικός αποστολέας των 9εκατ. ήταν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
 Ο ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και ο εφοπλιστής
Μια άλλη περίπτωση «ανύπαρκτου εκατομμυριούχου» αφορά τον κ. Σταύρο Φραγκούλα, ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων από τη Σκιάθο.Στις 21 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Φραγκούλας ειδοποιήθηκε από δημοσιογράφους ότι οι λίστες του υπουργείου τον εμφανίζουν να  ενέβασε στομακρινό Χονγκ Κονγκ 8.5 εκατομμύρια δολάρια!
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 κλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια δολάρια που φέρονταιότι κατέληξαν από κατάστημα της Εμπορικής στον Πειραιά στην Τράπεζα ΗSBC του HONGKONG με Αποδέκτη του εμβάσματος τον ΚοHOLMAN FENWICK WILLAN.
Μετά από εισαγγελική παραγγελία και αφού από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε κατάφερε να πάρει στα χέρια του το πόρισμα τουΣΔΟΕ από το οποίο προέκυψε ότι το ποσό των 8.500.000 USD μεταφέρθηκε  από την εταιρία “KARINA PROP-SAILING SHIPMANAGEMENT INC” την Κηφισιά, προς τον  HOLMAN FENWICK WILLAN σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ανωτέρω στηνΤράπεζα HONGKONG SHANGHAI BANKING CORPO. Ωστόσο από περαιτέρω έρευνα όπως αναφέρει ο κ. Φραγκούλας και στην αγωγή400.000 ευρώ που κατέθεσε σε βάρος της τράπεζας k που απορρόφησε την Εμπορική, προέκυψε ότι τα στοιχεία της εταιρίας Καρίνα αλλά καιτο ΑΦΜ ήταν εικονικά. Πίσω δε από το έμβασμα φέρεται να βρίσκεται εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ!
Η στρατολόγος και ο άνεργος
Δυο ακόμη περιπτώσεις αφορούν την μια στρατολόγο από τη Θεσσαλονίκη και έναν άνεργο από την Αθήνα. Η στρατολόγος παρουσιάστηκενα εμβάζει 44.9 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Στην περίπτωση της, πραγματικός αποστολέας είναι η American Express Europe ltd.
Από την άλλη πλευρά ο άνεργος από την Αθήνα φιλοξενήθηκε και εκείνος στις λίστες του υπουργείου. Στη δική του υπόθεση η έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι τα χρήματα τα έβγαλε η ίδια η τράπεζα!
Στις σχετικές υποθέσεις φέρονται να εμπλέκεται η Εμπορική τράπεζα η οποία στην πορεία απορροφήθηκε από την Alpha Bank.
 Ο ταξιτζής και η τσιμεντοβιομηχανία
Τρομερό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση 92χρονου ταξιτζή τα φορολογικά στοιχεία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρία Lafarge η οποία είχε εξαγοράσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πρόκειται για ποσό ύψους 33.2 εκατομμυρίων ευρώ που –όπως αποδείχτηκε- δεν αφορούσαν το κομπόδεμα του συνταξιούχου αυτοκινητιστή, αλλά την πληρωμή προμερίσματος και την διανομή αποθεματικού από φορολογητέα ύλη προηγούμενων χρήσεων!
Η υπόθεση των κλεμμένων ΑΦΜ δεν ειναι ένα απλό σκάνδαλο διαφθοράς. Αφορά τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ η οποία εξαγοράστηκε από την γαλλική Lafarge η οποία με τη σειρά της -στη συνέχεια- έκλεισε το εργοστάσιο της Χαλκίδας για να κάνει δουλειές αλλού.
 Από τη Βουλή στο… αρχείο
Η υπόθεση είχε φτάσει και στη Βουλή κατόπιν ερώτησης της κας Μακρή προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ ενώ την ίδα περίοδο, η υπόθεση του γαλλικού κολοσσού Lafarge αρχειοθετήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ
Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης του γαλλικού κολοσσού Lafarge που έβγαλε στο εξωτερικό 33.2 εκατομμύρια ευρώ, προκάλεσε την αντίδρασης της τότε κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κ. Μακρή ζητούσε να μάθει πρώτον γιατί ουδείς δεν απάντησε στην αρχική της ερώτηση κ δεύτερον για ποιο λόγο η περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ αποφάσισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση χωρίς να την διερευνήσει περαιτέρω ή να ενημερώσει τις δικαστικές αρχές.
 Καλύπτουν το παρατραπεζικό κύκλωμα

ypoik 11new
Υπό το πρόσχημα του φορολογικού απορρήτου, το ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για το μεγάλο σκάνδαλο του παρατραπεζικού κυκλώματος το οποίο, χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών, φρόντιζε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.
Η κ. Μακρή επανέφερε το ζήτημα, μια και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με νεότερη της ερώτηση (στις 21/11) προς τον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.  Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό»

listes afm 2
listes afm 3
 Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Πηγή:
ereportaz.gr