Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

"ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: ΤΕΖΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ 50 ΑΝΘΥΠΟΠΙΘΗΚΟΙ ΤΟΥ ΙΚΙΛ!"

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του το τελευταίο διάστημα καταφερε ο στρατός της Συρίας, σκοτώνοντας 50 ισλαμιστές μαχητές.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού στρατιωτικών της χώρας, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ξένοι μισθοφόροι, και όχι πολίτες της Συρίας.



Το περιστατικό έγινε κοντά στην πόλη Λαττάκεα, στα σύνορα με την Τουρκία ενώ υπήρξε και καταστροφή αρκετών όπλων που είχαν στην κατοχή τους οι Ισλαμιστές. Η Λαττάκεια είναι μία ιδιαίτερα σημαντική πόλη για το καθεστώς του Άσαντ, αφού όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Σουνίτες και υποστηρικτές του κόμματος Μπάαθ.

Η απόκρουση της επίθεσης θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την έκβαση του εμφυλίου, καθώς η πόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Συρία και είναι από τα ελάχιστα εμπορικά κέντρα που έχουν απομείνει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος.

Όσο για την οργάνωση Jabhat al-Nusra είναι ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα που δρα στην Συρία και το Λίβανο. Σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2012 και είναι αυτή την στιγμή το πιο επιθετικό και αυτό με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εμφύλια σύρραξη μέσα στην Συρία.





Πηγή:
protothema.gr