Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

"ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ! Έκθετοι Σαμαράς – Μεϊμαράκης. Η δικαιοσύνη να μην κάνει πίσω."

Ανοίγει και πάλι η πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο – 105,5», η δημοσιογράφος της εφημερίδα «Το Βήμα» Ιωάννα Παπαδάκου, την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει στη δικαιοσύνη ο αποπεμφθείς σύμβουλος της ΝΔ και του πρώην προέδρου της Α. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.
Πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία της σκανδαλώδους υπόθεσης που αφορά σοβαρά κακουργήματα. Τον φάκελο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλ. Ζαγοραίο.


Τέσσερις εισαγγελείς αλλά και ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής, αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης σε μια υπόθεση που ερευνάται εδώ και τρία χρόνια.
Στο επίκεντρο των ερευνών offshore με έδρα τις Βερμούδες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους αλλά και πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, πιλότοι που εξαφανίζονται μυστηριωδώς, Έλληνες που επιμένουν ότι δεν ζουν στην Ελλάδα και η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, που περιέχει θησαυρούς με στοιχεία φοροφυγάδων!
Ερευνάται κυρίως ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί και από την Οικονομική Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει μέρος του φακέλου Παπασταύρου, όπως έχει καταχωρηθεί από το ΣΔΟΕ στην Οικονομική Εισαγγελία, και κυρίως τα πρόσωπα και τις εταιρείες τα οποία ερευνώνται. Την Τετάρτη, άλλωστε, ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού έχει κληθεί ως ύποπτος, αυτοπροσώπως, να παράσχει εξηγήσεις στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση.
Μάλιστα έχει τονιστεί ότι η αυτοπρόσωπη εμφάνισή του είναι αναγκαία! Όπως καταγράφεται στην έκθεση του ΣΔΟΕ, στο επίκεντρο και της δικαστικής έρευνας βρίσκεται το ποσό των 5.390.000 δολαρίων, που ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της λίστας, τον οποίον ήλεγχαν ο ίδιος, μέλη της οικογενείας του και η υπεράκτια εταιρεία Stabri με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος αρνείται ότι τα χρήματα ήταν δικά του, διαχειρίστρια της εταιρείας Sabri, που μετά το 2005 ήλεγχε τον λογαριασμό αυτόν, ήταν άλλη εταιρεία, η Capland SΑ, πρώην CAPITAL and Land Asset Management SA με έδρα τη Γενεύη.
Εντυπωσιακό είναι ότι ως διεύθυνση της Stabri δηλώνεται η διεύθυνση του συμβούλου στην Αθήνα… Μάλιστα φαίνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε ακριβώς για το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού!
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν ελέγχουν, πάντως, μόνο αυτές τις δυο εταιρείες. Από την έκθεση του ΣΔΟΕ διαβάζουμε ότι ελέγχονται επίσης οι Stabri limited και Capland Asset αλλά και οι B&D Διαφημιστική, Φαινάνσιαλ Ρισέρτς, δύο άτομα γαλλικής καταγωγής, καθώς και η εταιρεία Fairwinds Assets Inc.
Εμφανίζεται η τελευταία να έχει έδρα τον Παναμά (ιδρύεται τον Δεκέμβριο του 2005) και όπως έχει αποκαλύψει. Στη διάθεσή μας το καταστατικό της, που δείχνει ότι τον Μάρτιο του 2008 άλλαξε το διοικητικό συμβούλιο και μπήκαν ως μέλη του πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση…
Στις 12.12.2014, εν μέσω της έρευνας στην Ελλάδα, διαλύεται η εταιρεία. Είναι άλλωστε τέσσερις ημέρες μετά την προκήρυξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακολούθησαν οι εθνικές εκλογές. Ελέγχεται επίσης ο κωδικός «Άγγελος 24» και τι σημαίνει αυτό.
Ο κ. Παπασταύρου καταθέτοντας στο ΣΔΟΕ αναφέρει ότι «ήμουν πληρεξούσιος από το 2005-2011 στον λογαριασμό επιχειρηματία, ο οποίος είχε πρόβλημα υγείας». Στη συνέχεια επικαλείται στοιχεία για μεταθανάτια πληρεξουσιότητα, αφού ο επιχειρηματίας τού είχε αναθέσει να διαθέσει το ποσό αυτό μετά τον θάνατό του…
Ο επιχειρηματίας ανέρρωσε και πράγματι επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό Παπασταύρου. Πάντως ερωτήματα εγείρονται από την εισαγγελία γιατί δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά από το άνοιγμα του λογαριασμού.
Από την άλλη πλευρά στην Εισαγγελία προσκομίστηκαν στοιχεία από φάκελο με δραστηριότητες και Ομίλου, με έδρα τις Βερμούδες και άλλες χώρες είτε ευρωπαϊκές είτε «φορολογικούς παραδείσους», ο οποίος σχετίζεται με πρόσωπα που διαχειρίστηκαν λογαριασμούς και εταιρείες και της υπόθεσης Παπασταύρου.
Η υπόθεση είναι σοβαρή και φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κινήσεις συνεργασίας με κράτη που σχετίζονται με τις έδρες των εταιρειών…
Ο αποπεμφθείς σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά συνόδεψε τον Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες
Αντιγράφουμε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 13 Ιουλίου 2015: «Δίπλα δίπλα στο ίδιο αεροπλάνο της γραμμής και σε οικονομική θέση ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για να συμμετάσχουν στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αντίστοιχα, βάζοντας φωτιά στα σενάρια για κόμμα «ομπρέλα» με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Ο κ. Μεϊμαράκης βρέθηκε αντιμέτωπος με τοποθετήσεις μελών του ΕΛΚ που έθεσαν θέμα αναξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης και επιχείρησε να τους διαβεβαιώσει ότι η στήριξη της Ν.Δ. στον πρωθυπουργό αποσκοπεί στην υλοποίηση της συμφωνίας. «Η Ν.Δ. κάνει το εθνικό της καθήκον. Προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Φέρεται μάλιστα, στο περιθώριο της συνόδου, να είχε συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ζοζέφ Ντολ, αποφεύγοντας τα πολλά πολλά με τον Μάνφρεντ Βέμπερ λόγω των επιθέσεών του στην Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τον κ. Μεϊμαράκη συνόδευε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, γνωστός από την εμπλοκή του στη «λίστα Λαγκάρντ».

Πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη ακολουθούν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρος
Στην αποστολή ήταν επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος. «Ο πρόεδρος Ολάντ και όλοι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες που συμμετείχαν στη σύσκεψη πήραν μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας και οδηγούν σε Grexit» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά».
Και ανακοίνωση υπεράσπισης του Στ. Παπασταύρου από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ
Στις 31 Ιουλίου 2015 η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή επίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε βάρος του κ. Παπασταύρου, εξέδωσε ανακοίνωση, υπερασπιζόμενη τον πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά.
Αντιγράφουμε από το news247.gr: “Η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό” υποστηρίζει η ανακοίνωση που εκδόθηκε καταφανώς κατόπιν επικοινωνίας της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ με την απελθούσα. Η Συγγρού αναφέρει αναλυτικά ότι ο έλεγχος της υπόθεσης Παπασταύρου ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, κάτι που όπως τονίζει παραλείπεται να αναφερθεί από τους ΑΝΕΛ, ενώ τώρα απλώς εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας.
Αναφέρει επίσης ότι βάσει του πορίσματος της έρευνας κανείς από τους ελεγκτές δεν βρήκε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή στοιχείο φοροδιαφυγής και δεν προτείνει την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου, γεγονός που όπως σημειώνει επίσης παραλείπουν να αναφέρουν οι ΑΝΕΛ, αλλά απλώς ζητήθηκαν πρόσθετες διευκρινήσεις και αυτές τις διευκρινήσεις κλήθηκε να παράσχει.
“Σε κάθε περίπτωση, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση στους συκοφάντες. Την ώρα μάλιστα που προκύπτουν τεράστια πραγματικά σκάνδαλα σε βάρος μελών πρώην και νυν της σημερινής κυβέρνησης. Συκοφαντώντας τους άλλους δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες” καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.




Πηγή:
Altsantiri – Στο Κόκκινο 105,5 FM