Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

"Δεν είναι μόνο ο Χαϊκάλης και ο Μητρόπουλος – Αλλοι 110 εθνοπατέρες έχουν πρόβλημα με το «πόθεν έσχες»"

xaikalisΣε αποκάλυψη – βόμβα προέβη η πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, όταν με αφορμή τις υποθέσεις Χαϊκάλη και Μητρόπουλου, έκανε γνωστό πως οι δηλώσεις πόθεν εσχες περισσότερων από 100 βουλευτών και ευρωβουλευτών, είναι «προβληματικές».

Σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπίδου, προβλήματα έχουν εντοπιστεί και κατά τον παραδοσιακό έλεγχο των «πόθεν έσχες» βουλευτών, ευρωβουλευτών και πρώην πολιτικών.
Συγκεκριμένα, από τους 704 υπόχρεους, οι δέκα δεν κατέθεσαν καν δήλωση «πόθεσν έσχες», 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, 31 εμφάνισαν αρνητικό «πόθεν έσχες» (σ.σ. δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.


Μετά τις εκλογές οι υποθέσεις Χαϊκάλη – Μητρόπουλου

Μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα ανοίξει ο φάκελος Χαϊκάλη από την Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής για την offshore, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
Όπως ενημέρωσε η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η έρευνα για τον κ. Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην «offshore» εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα που, κατά τον ίδιο, αποδεικνύουν την αθωότητά του.
Τα μέλη της Επιτροπής, αφού άκουσαν την εισήγηση του κ. Χαϊκάλη, ομόφωνα αποφάσισαν ότι πρέπει να ζητήσουν να έχουν στα χέρια τους περισσότερα στοιχεία, μετά τον έλεγχο που θα γίνει από τον αναπληρωτή υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος και είχε αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης όταν είχε κατατεθεί η σχετική ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του από τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πορεία, όμως, παραδέχθηκε ότι ο κ. Αποστολόπουλος ήταν χρηματιστής του και πως του είχε δώσει 5.000 ευρώ, προκειμένου να του τα επενδύσει σε χρηματιστήρια του εξωτερικού. Επενδύσεις, όμως, που ουδέποτε δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή.
Η ομολογία του οδήγησε σε έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής στις 29 Δεκεμβρίου, η οποία όμως αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση για μετά τις εκλογές.

Την ίδια απόφαση, για εξέταση της υπόθεσης του μετά τις εκλογές, πήραν και για τον κ. Μητρόπουλο, παρά το γεγονός ότι ένα μέλος της Επιτροπής, όχι όμως κοινοβουλευτικό, όπως διευκρίνισε η κ. Χαραλαμπίδου, είχε εισηγηθεί να διερευνηθεί σήμερα, καθώς όπως υποστήριξε «υπάρχει πρόβλημα με την περίπτωση του».
Πηγή:
crashonline.gr