Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιά 20 Κραγιόν περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα Μολύβδου!


Όχι μόνο μόλυβδο αλλά και πολλές ακόμη τοξικές ουσίες περιέχονται στα συστατικά των σύγχρονων κραγιόν (Κάδμιο, Αργιλιο και άλλα βαρέα μέταλλα)
 Στο γράφημα είναι τα 20 "κορυφαία" σε περιεκτικότητα μολύβδου προιόντα κατά την έκθεση FDA 2012




Πολλές γυναίκες λένε ότι το κραγιόν τις κάνει να αισθάνονται όμορφα και με αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσε όμως να αποτελεί πηγή κινδύνου;
Σε μια πρόσφατη μελέτη ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα έφηβων κοριτσιών να τους παραδώσουν τα κραγιόν και λιπ-γκλος που χρησιμοποιούν για να γίνει έλεγχος σε τοξικά μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το κάδμιο. Στόχος ήταν να συγκριθεί η περιεκτικότητα σε μέταλλα από μάρκα σε μέτρα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κραγιόν τους δύο έως τρεις φορές την ημέρα και με αυτό τον τρόπο υψηλή ποσότητα από τα όρια ανοχής στα επικίνδυνα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, το κάδμιο, το χρώμιο και το μαγγάνιο. Ανάλογα με κραγιόν τα όρια ασφαλείας μπορεί να ξεπεραστούν πολύ εύκολα.
Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πάνω από 75% των δειγμάτων περιέχουν Μόλυβδο , ένα μέταλλο που πρέπει να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο. Σημειώνουμε ότι ο μόλυβδος έχει απαγορευτεί ακόμη και από τις ηλεκτρονικές πλακέτες!!! στην Ευρωπαική Ένωση.

Μερικές από τις ανιχνευμένες χημικές ουσίες είναι καρκινογόνες όπως το Κάδμιο. Τα μέταλλα χρησιμοποιούντα συχνά στις ανόργανεςβαφές, οι οποίες δίνουν στα κραγιόν την χρωστική ουσία. Το ανυσηχητικό είναι ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην σύνθεση των καλλυντικών.
Αυξημένα επίπεδα μολύβδου σε ενήλικες μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, από αποβολές έως εγκεφαλικές βλάβες.





Πηγή:
motherjones.com
ethraki.com