Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

"Πούτιν: Να λυθεί το Κυπριακό χωρίς εξωτερικές πιέσεις"

Στο συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, προς τον Πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη, με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου τη 1η Οκτωβρίου, τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση.
Παράλληλα τονίζει ότι οι ρωσο-κυπριακές σχέσεις, που βασίζονται σε μακρόχρονη παράδοση φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, έχουν αναπτυχθεί κατά τρόπο θετικό. «Αυτό έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων μας στη Μόσχα», αναφέρει.



Ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει ακόμη βεβαιότητα ότι με κοινές προσπάθειες «θα προωθήσουμε περαιτέρω τους αμοιβαία επωφελείς δεσμούς μας σε διάφορους τομείς». «Θα ήθελα επίσης να επαναβεβαιώσω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με συνέπεια να υποστηρίζει μια δίκαιη, συνολική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση. Σας εύχομαι καλή υγεία και επιτυχία και σε όλους τους συμπατριώτες σας ευημερία», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Πούτιν.



Πηγή:
voicenews.gr