Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

"Μετά από αυτήν την είδηση να δείτε τι χορό θα χορέψουν τα χρηματιστήρια"

Μια απόφαση που ήδη στα φόρουμ των χρηματιστών κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει σχέση με την έκτακτη και άμεσα εφαρμόσιμη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αποσύρει 70 δις δολάρια από τα αποθεματικά της σε ξένες τράπεζες….προκειμένου να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος κρατικών αποθεματικών.
Η επίσημη δικαιολογία είναι φυσικά η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την παραγωγή στα ίδια επίπεδα παρότι η ζήτηση είναι συνεχώς μειούμενη, ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Ασία που επεκτείνονται συνεχώς τα δίκτυα φυσικού αερίου.


Αν και τα εγχώρια αποθεματικά σε πετροδόλαρα έχουν το δυσθεώρητο ύψος των 670 δις, εν τούτοις το πριγκιπάτο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην εξυγίανση των κρατικών και δημοσίων υπηρεσιών και των παροχών προς τους πολίτες, ώστε να μειώσει το λειτουργικό κόστος του κράτους.
Φυσικά η είδηση αυτή που βγήκε αργά το απόγευμα, λίγα λεπτά πριν κλείσει το Αμερικανικό χρηματιστήριο δεν γνωρίζουμε τι «ζημιά» θα κάνει, αλλά μένουν λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν τα ανατολικά χρηματιστήρια και εκεί να δούμε χορούς…


ΥΓ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ : Προφανώς η «είδηση» είναι για τους αφελής. Όλοι προετοιμάζονται και αυτοί εκεί κάτω έχουν και το «πρόβλημα Υεμένη»….
Riyadh





Πηγή:
katohika.gr