Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

"Νετανιάχου: Πολύ… «μικρό» το Ισραήλ για να δεχτεί Σύριους πρόσφυγες!"

Ο Νετανιάχου λέει το εβραϊκό κράτος πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του από την εισροή «παράνομων μεταναστών και δραστών της τρομοκρατίας»


Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Κυριακή απέρριψε το ενδεχόμενο του Ισραήλ να υποδεχτεί πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία, λέγοντας ότι ενώ το εβραϊκό κράτος δεν ήταν άπονο στα δεινά των πολιτών εκτός των συνόρων της, απλά δεν έχει την ικανότητα να απορροφήσει μάζες των ανθρώπων.
«Το Ισραήλ δεν είναι αδιάφορο για την ανθρώπινη τραγωδία έχουμε ευσυνείδητα βοηθήσει χίλιους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στις μάχες στη Συρία να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ.


«Ωστόσο, το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή χώρα. Δεν έχει κανένα δημογραφικό βάθος και δεν έχει καμία γεωγραφική κάλυψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας εναντίον των παράνομων μεταναστών και κατά των δραστών της τρομοκρατίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να πλημμυρίσει με εισβολείς».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε την αποστολή πακέτων βοήθειας σε χώρες της Αφρικής, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι δεν θεωρούν απαραίτητο να μεταναστεύουν από τα σπίτια τους.
Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα αρχίσει την κατασκευή ενός τείχους ασφαλείας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του, προκειμένου να κρατήσει έξω μετανάστες και πρόσφυγες.
Τα σχόλια του πρωθυπουργού ήρθαν εν μέσω αυξανόμενου διαλόγου μεταξύ των ισραηλινών πολιτικών για το πώς το Ισραήλ, με την εθνική μνήμη της πάλης των Εβραίων προσφύγων να ξεφύγουν από το ναζιστικό καθεστώς, θα πρέπει να ανταποκριθεί στην περιφερειακή κρίση διακίνησης πολιτών στην οποία έχει συμβάλλει ο συριακός εμφύλιος πόλεμος.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Πολιτικής Ayoub Kara κάλεσε το Ισραήλ να λάβει χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει με βία τη Συρία και σημείωσε ότι το εβραϊκό κράτος έχει ηθική υποχρέωση να το πράξει λόγω του Ολοκαυτώματος.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Πολιτικής Ayoub Kara

Το Σάββατο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Isaac Herzog είπε επίσης ότι το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να λάβει πρόσφυγες από τη Συρία, μια πρόταση που δέχτκε πυρά από τον υπουργό Μεταφορών Yisrael Katz.
«Τι έλλειψη πολιτικής σοφίας και εθνικής ευθύνης», ανταπάντησε ο Katz στη σελίδα του στο Facebook, επαναλαμβάνοντας την προσφορά του Φινλανδού Πρωθυπουργού Juha Sipilä να στεγάσει πρόσφυγες στον ελεύθερο σπίτι του.
Εν τω μεταξύ, ο Ραβίνος Yuval Cherlow, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης σύγχρονης Ορθόδοξης Tzohar, κάλεσε το Ισραήλ να δεχτεί περιορισμένο αριθμό προσφύγων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο δίωξης και θανάτου, ενώ το Στρατιωτικό ραδιόφωνο τάχθηκε εντελώς κατά, ακόμα και στο να μπαίνει ως θέμα προς συζήτηση.
Το Ισραήλ δήλωσε τον Ιούνιο ότι προετοιμαζόταν για την εισροή των προσφύγων στα υψίπεδα του Γκολάν, που βρίσκονται μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας. Κάτοικοι του Ισραήλ έκαναν έκκληση προς την κυβέρνηση να βοηθήσει τη διασφάλιση των αδελφών τους που ζουν στην άλλη πλευρά των συνόρων, όπου οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και ανταρτών ήταν έντονες.

Ποιες χώρες βοηθηθούν τους πρόσφυγες της Συρίας και ποιες αρνούνται

Ανάλυση του Business Insider, με βάση τους αριθμούς που παρέχονται από περσινή έκθεση του Κέντρου Μελετών για τους Πρόσφυγες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δείχνει ποιες γειτονικές χώρες υποστηρίζουν το 90% των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κρίση:
screen shot 2014-09-08 at 6.43.10 pm.png
Ο Λίβανος – που είναι λιγότερο από το μισό του μεγέθους του New Jersey – λαμβάνει πολύ πιο πολλούς Σύριους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν στο Λίβανο, όπου  σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα είναι τώρα πρόσφυγες από τη Συρία.
Σε αντίθεση με άλλες γειτονικές χώρες, ο Λίβανος δεν έχει προσφυγικούς καταυλισμούς. Οι Σύριοι φιλοξενούνται από τις τοπικές κοινότητες ή ενοικίαση καταλύματος στο εσωτερικό της χώρας.

Ισραηλινή αδιαλλαξία 

Το Ισραήλ, το οποίο μοιράζεται τα σύνορα του με την Συρία, έχει σταθερά αρνηθεί να δεχθεί πρόσφυγες.
Ο Yuval Ben-Ami, ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος και συγγραφέας με έδρα τη Γιάφα, είπε στο Business Insider, «σε αυτό το σημείο της ιστορίας του, το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να βάλει οδόφραγμα, κυρίως στην άμεση γειτονιά του». Λέει ακόμα ότι η ιδέα της αποδοχής προσφύγων από τη Συρία είναι κάτι «εξαιρετικά ξένο» στους Ισραηλινούς.
african-migrants-hold-signs-and-gesture-as-they-protest-against-israels-detention-policy-toward-them-from-inside-the-fence-surrounding-holot-israels-southern-negev-desert-detention-centre-february-17-2014-israel-opened-holot-as-part-of-its-bid-to-rid
«Οι πρόσφυγες που φθάνουν στο Ισραήλ, κυρίως από περιοχές συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική, αντιμετωπίζονται ως εισβολής. Χιλιάδες  επί του παρόντος κρατούνται χωρίς δίκη σε μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση στην έρημο που έχει σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό», είπε.
Η περσινή ανάλυση του Business Insider δείχνει ότι έξω από την περιοχή, οι περισσότερες χώρες είναι απρόθυμες να δεχτούν έστω τυπικά κάποιο σημαντικό αριθμό προσφύγων από τη Συρία.
Εντυπωσιακή εξαίρεση αποτελεί η Γερμανία.

screen shot 2014-09-09 at 12.36.08 pmΜόνο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων!

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott “αναστάτωσε” την εβραϊκή κοινότητα με τις παρατηρήσεις του συγκρίνοντας τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με τους Ναζί. Αυτή τη φορά όμως είπε ότι εμμένει στις απόψεις του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εβραϊκή κοινότητα απαιτεί η λέξη “Ολοκαύτωμα” να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους εβραίους. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αυστραλός πρωθυπουργός την είχε χρησιμοποιήσει για το θέμα των θέσεων εργασίας που χάνονται και είχε δεχτεί και πάλι τα πυρά της εβραϊκής κοινότητας σε βαθμό που αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Φανταστείτε να μιλούσε και για το ολοκαύτωμα του παλαιστινιακού λαού τι θα γινόταν…

ΟΗΕ: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να δώσει άσυλο στους σύριους πρόσφυγες

«Ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει την προστασία των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και να συμμορφωθούν με την αρχή της μη απέλασης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση
Να βοηθήσει στην επίλυση της σύρραξης στη Συρία, αλλά και να παρέχει βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο σε άλλες χώρες ζητά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα, ζητά από τις χώρες στις οποίες κατευθύνονται οι πρόσφυγες, να δημιουργήσουν περισσότερες νόμιμες οδούς για τα άτομα που αναζητούν προστασία, όπως την επέκταση των προγραμμάτων εγκατάστασης, ευελιξία στην πολιτική θεωρήσεων, την οικογενειακή επανένωση ή ακαδημαϊκά προγράμματα.
Συστάσεις στην Ελλάδα, στην ΕΕ, στην Παγκόσμια Κοινότητα κάνει ο ΟΗΕ. Ακούσατε πουθενά τη λέξη Ισραήλ; ΠΟΥΘΕΝΑ! Αν βρείτε έστω και μια επικριτική αναφορά για τη στάση και την αδιαλλαξία του, παρακαλώ να μας την στείλετε να τη διαβάσουμε κι εμείς.
Israel Uber Alles. Πάντα κάνουν το δικό τους, πάντα γίνεται το δικό τους και οι υπόλοιποι απλά συμφωνούν, χάρη στους σιωνιστικούς δεσμούς που ενώνουν όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη σκέπη του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι το «μικρό Ισραήλ» κάνει έκκληση σε ΌΛΟΥΣ τους Εβραίους της διασποράς να μεταβούν όλοι εκεί για να υποδεχτούν τον Μεσσία τους. Γι’ αυτούς υπάρχει «χώρος»…



Πηγή:
nea.allnewz.gr