Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

"Τα "μαζεύει" η Ισπανία από την Τουρκία - Ανακοινώσεις για αποχώρηση των PATRIOT μετά τις δηλώσεις Ρώσων ότι θα ενισχύουν τη Συρία "

Η Ισπανία θα αποσύρει τις δυνάμεις που βρίσκονται στην τουρκοσυριακη μεθόριο τον Ιανουάριο. Οι ισπανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην Τουρκία από το 2013 με εντολή του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο θωράκισης της Τουρκίας από ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις της Συρίας. 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trt, η Ισπανία επιθυμεί την συνέχεια της παραμονής της εντός του πλαισίου του ΝΑTΟ, στην Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Πεντρο Μορενες «Οι δυνάμεις της Ισπανίας θα παραμείνουν μέχρι τον Ιανουάριο στην Τουρκία». Ο Μορένες τόνισε ότι, η επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν το έργο τους, εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, μέτρων θωράκισης της Τουρκίας από ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις από την Συρία σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Γερμανία, οι οποίες ανακοίνωσαν την απόσυρση των συστοιχιών του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της νοτιοανατολική Τουρκίας.
Επιπλέον ο Ισπανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Ισπανία θα παραμείνει μόνη της με την αποχώρηση των Αμερικανικών και Γερμανικών μονάδων από την περιοχή  και πρόσθεσε πώς σε περίπτωση που η Συμμαχία αποφασίσει την αποστολή άλλων χωρών στην περιοχή τότε είναι δυνατόν να παραμείνουν στην θέση τους και οι ισπανικές δυνάμεις.




Πηγή:
pronews.gr