Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"Δεν είχαν όρια οι κτηνωδίες των Τούρκων στην Κύπρο - Οστά βρέφους μαζί με την...πιπίλα του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο αγνοουμένων του 1974!" (φωτο)

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
41 χρόνια μετά σε ομαδικό τάφο της κατεχόμενης Κυθραίας, βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου αγνοούμενου της τραγωδίας  του 1974 στην Κύπρο, που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA αποκαλύπτοντας έτσι το εύρος των τουρκικών θηριοδιών που δεν σεβάστηκαν ουτε ακόμα και τα απολύτως αθώα βρέφη.
Πρόκειται για τον μόλις 6 μηνών –τότε- Ανδρέα Κυριακού, που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του Αγγελική (25 ετών) τις θείες του Σούλα (11 ετών) και Μάρω (19 ετών) και την γιαγιά του Ελένη Θεμιστοκλέους.


Μια ολόκληρη σχεδόν οικογένεια, που ξεκληρίστηκε από τους Τούρκους εισβολείς στις 14 Αυγούστου 1974 κατά τον λεγόμενο «Αττίλα 2».
Σημειωτέον ότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν από υποτιθέμενο οργανωμένο τακτικό νατοϊκό στρατό. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ της Κύπρου, πρόβαλλε σε σχετικό ρεπορτάζ, συγκλονιστικές φωτογραφίες από προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, που βρέθηκαν δίπλα στα οστά τους στον ομαδικό τάφο.  

Μεταξύ άλλων, βρέθηκε η πιπίλα του εξάμηνου βρέφους, το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα.

Ο θείος του βρέφους Βάσος Κυριάκου, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη, ήταν οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια.

Ήταν 14 Aυγούστου 1974 όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν,  άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Kυθραίας.  Καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμένα, ο θείος τους τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε.   Από τότε δεν ξαναείδαν το βρέφος και τους άλλους συγγενείς τους. 
 
 


Πηγή:
pronews.gr