Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

"Οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία"

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή τη στιγμή το πρακτορείο reuters τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άγνωστος αριθμός Ρώσων στρατιωτών τραυματίσθηκαν όταν βλήμα χτύπησε τη θέση όπου βρισκόταν.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην παράκτια επαρχία της Λαοδικείας, το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες από φιλοκυβερνητική στρατιωτική πηγή.
Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση οι θάνατοι αυτοί θα είναι οι πρώτοι από την 23-24/9  (και επίσημα στις 30/9)που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιχειρήσεις των Ρώσων στη Συρία.


Οι θάνατοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε σχολιασθεί από τις επίσημες ρωσικές αρχές.
Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Rami Charles δήλωσε στο  reuters ότι οι πηγές του στην περιοχή επιβεβαιώνουν τους θανάτους, με τη διευκρίνηση ότι αυτοί δεν ανήκουν στον επίσιμο ρωσικό στρατό, αλλά εθελοντές που πολεμούν στο πλευρό των Συρίων του Άσαντ.
Από άλλη πηγή αναφέρεται ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20.


Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στις εμπόλεμες περιοχές της Συρία, όμως όπως έχει είπε υπάρχουν εκπαιδευτές και ειδικού σύμβουλοι  που εργάζονται παράλληλα με το συριακό στρατό, καθώς και μια ικανή δύναμη για την υπεράσπιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας.



Πηγή:
katohika.gr