Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

"Συνελήφθησαν οι… βομβιστές της Καλαμάτας και του Μυστρά στο άγαλμα του Παλαιολόγου!"

Τρομοκρατικά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας ετοίμαζαν τα μέλη ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Eθνος”, πέντε μέλη της «Ομάδας Ε» ταυτοποιήθηκαν ήδη ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για έναν 52χρονο από την Καλαμάτα, που φε΄ρεται ως ο αρχηγός, και άλλα 4 νεαρά άτομα από τη Δράμα. 

Όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος». Οι τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους, θα τοποθετούνταν σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  Στόχοι ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος, αν και οι ίδιοι δεν προσδιόρισαν το πότε θα γίνονταν οι βομβιστικές επιθέσεις.
«Ήταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο Έθνος. Οι πέντε συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα, είχαν εξασφαλίσει όσα χρειάζονταν για τις επιθέσεις, ενώ ήταν έτοιμοι και για τη διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.
Ομάδα Έψιλον
Η ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια και έχει ως σύμβολό το δελφικό Έψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στο θεό Δία και στους αρχαίους Έλληνες. Στα κείμενα τους στρέφονται κατά της πολιτείας,  του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων. Μέχρι τώρα, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την αστυνομία. Το 2013, σε ναό της Λυγαριάς στο Ηράκλειο Κρήτης, άγνωστοι είχαν βεβηλώσει μία εκκλησία, αφήνοντας ως υπογραφή το σύμβολο της «ομάδας Έψιλον».
Ενας 52χρονος Καλαματιανός και 4 νεαροί Δραμινοι οι δράστες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θάρρος», οι 5 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έναν 52χρονο ηλεκτρονικό που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καλαμάτα και 4 νεαρούς από τη Δράμα, ηλικίας από 28 έως 34 ετών. Ηγετικό ρόλο φαίνεται να έχει ο 52χρονος Καλαματιανός.
Για την επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος είπαν ότι αποτελούσε εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία ενώ αυτή στο άγαλμα του Παλαιολόγου ήταν έμπρακτη εναντίωση κατά του Βυζαντίου. Επέλεξαν, όπως υποστηρίζουν την Καλαμάτα για την ιστορικότητά της και επειδή από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε πλούσιος εξοπλισμός για να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους,  όπως παραδέχθηκαν πως είχαν σκοπό. Ειδικότερα, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν, πως στόχος τους ήταν να διαμένουν μόνιμα στο βουνό (είχαν εφοδιασθεί και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό) και να κατεβαίνουν μόνο για να υλοποιήσουν κάποιοι νέο χτύπημά τους και να επιστρέφουν στο βουνό, με επίκεντρο των επιθέσεών τους την Καλαμάτα. Μάλιστα για την υλοποίηση των πρώτων τους επιθέσεων βρίσκονταν στην Καλαμάτα, εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν όλα τα σχέδιά τους, καθώς πριν προλάβουν να φύγουν για το βουνό, είχαν ήδη πέσει στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας, η οποία άμεσα και με σωστές κινήσεις αξιοποίησε όλα τα στοιχεία και πρόλαβε χειρότερες καταστάσεις.
Μία λεπτομέρεια στάθηκε καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει τους μηχανισμούς μέσα σε φύλλα εφημερίδων που φυσικά λόγω της έκρηξης έγιναν κομμάτια. Οι αστυνομικοί της Καλαμάτας και της Σπάρτης συνέδεσαν κομμάτι κομμάτι το παζλ των εφημερίδων. Το απόκομμα προερχόταν από εφημερίδα της Δράμας.

Επίσης, οι εικόνες που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας στις δύο περιοχές, αλλά και η μαρτυρία στο Μυστρά για ένα αυτοκίνητο που εθεάθη εκεί, με πινακίδες που δεν ανήκαν στην περιοχή, «μίλησαν» και οι αστυνομικές αρχές δεν άργησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι.





Πηγή:
presspublica.gr