Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

"Πετρωτά Αρτέμιδας: «Έπεσε» το πρώτο σπίτι" (φωτός)

«Έμελλε κάποιοι φτωχοί βιοπαλαιστές να δουν το σπίτι τους να γίνεται συντρίμμια με αριστερή κυβέρνηση».
Και με τη φράση αυτή υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των Πετρωτών τον γδούπο που έκανε το γκρέμισμα του πρώτου σπιτιού το οποίο έριξε η μπουλντόζα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015.
Μια ημερομηνία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία όχι μόνο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας αλλά και όλων των πολιτών οι οποίοι μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος μιας «νόμιμης» άδειας περιορίστηκαν στο φτιάξιμο ενός «παράνομου» σπιτιού για στεγάσουν τη δύσκολη ζωή τους!


Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά στους 50 περίπου κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο στάθηκε μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών αλλά και πολλοί αυτοδιοικητικοί που με αυτόν τον τρόπο δήλωναν τη συμπαράσταση σε μιαν ενέργεια η οποία κανονικά θα έπρεπε να εκκρεμούσε λόγω της μη ύπαρξης δασικών χαρτών.
Σημαντικός παράγοντας πάντως ώστε να μην δημιουργηθεί ένταση ήταν ο τρόπος που λειτούργησε ο εισαγελέας που ήταν παρών στην κατεδάφιση.
Και μπορεί να μην είδαμε σκηνές του παρελθόντος με ανθρώπους να πέφτουν στις χοντρές ρόδες της μπουλντόζας και τους αστυνομικούς να σπρώχνουν πολίτες όμως όλοι όσοι παρακολούθησαν την «τελετή» είχαν μια πικρή γεύση στο στόμα.
Μια γεύση που… μεταφράζεται σε αγωνία για τις υπόλοιπες περιουσίες που βρίσκονται στην περιοχή και των οποίων οι ιδιοκτήτες τις βλέπουν να απειλούνται!

Τραγική ειρωνεία: Την ίδια ώρα που οι μηχανές τους μπουλντόζας μούγκριζαν και μετέτρεπαν σε συντρίμμια το σπίτι στα Πετρωτά ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου μεταφερόταν από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να… λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη! 



Πηγή:
notioanatolika.gr