Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

"Κρεμλίνο: Δεν επιθυμούμε ηγετικό ρόλο μέσω της Συρίας"

Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος λέει ότι η Ρωσία  προσπαθεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο μέσω της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Δεν πρόκειται για την ηγεσία. Υποθέτω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απόψεων που εκφράζονται από τους παρατηρητές και αναλυτές σε άλλες χώρες είναι διαμετρικά αντίθετη με εκείνη που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ διευκρίνισε ότι αναφέρεται στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τον ρόλο και τα κίνητρα της Ρωσίας.


Ο Πεσκόφ είπε ότι ήταν όλα σχετικά με «την προσπάθεια που ασκεί η Ρωσία στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και εξτρεμιστικών ομάδων και την προσπάθεια που μακροπρόθεσμα αποσκοπεί στη διατήρηση της Συρίας ως ένα ενιαίο κράτος».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε πρόσφατα στο θέμα και ισχυρίστηκε ότι «η Συρία ήταν μόνο σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή».
«Και σήμερα, αντί να είναι σε θέση να υπολογίζει στην υποστήριξή τους και τη διατήρηση της βάσης που είχε στη Συρία, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κ. Πούτιν τώρα αφιερώνει τα στρατεύματά του, μόνο και μόνο για να κρατήσει σε τεντωμένο σχοινί τον μοναδικό σύμμαχο του», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.




Πηγή:
gr.rbth.com