Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

"Η Ρωσία είναι ανίκητη, οι ΗΠΑ δεν απαντούν..."

Πρώτος και κύριος λόγος που το ΝΑΤΟ δεν επιτίθεται στη Ρωσία, είναι το αναβαθμισμένο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο. Η πυρηνική ισχύς των δύο υπερδυνάμεων, όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για μια άμεση σύγκρουση, καθώς θα μπορούσε να διαλύσει τον πλανήτη... Επιπλέον, η Αμερικανική επιθετικότητα κατά της Κϊνας, που κλιμακώνεται τελευταία αποτελεί μια ανόητη στρατηγική των ΗΠΑ, και δυναμώνει την Σινο-Ρωσική συμμαχία.


Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. Η Συμμαχία αποδυναμώνεται και η αξιοπιστία της έχει πληγεί σημαντικά. Ουσιαστικά, οι μόνοι που φαίνονται πλήρως ευθυγραμμισμένοι πίσω από τις ΗΠΑ, είναι οι Βαλτικές χώρες, οι χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ και ο παραδοσιακός σύμμαχος, η Βρετανία.
Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων σημαντικών χωρών της συμμαχίας φαίνεται ότι βρίσκονται σε μια παρακμιακή φάση, κυρίως αυτές με την Γερμανία και την Τουρκία. Το πρόσφατο σκάνδαλο με την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, αποτελεί άλλη μια ισχυρή ένδειξη ότι υπάρχει ένας υπόγειος οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.

Ο τρίτος λόγος, είναι ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται τη Ρωσία, ακόμα και το Ιράν, για να ομαλοποιήσουν τη χαοτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ένα χάος που προκλήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή, όταν άρχισαν να εξοπλίζουν τις δυνάμεις κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Όμως αυτή η τακτική έφερε στο προσκήνιο τον εφιάλτη του ISIS, που είναι τώρα εκτός ελέγχου.



Πηγή:
voicenews.gr