Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

"Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β.Θάνου καταγγέλλει: "Παράνομα εκλέχθηκε ο Ι.Ντογιάκος στην διοίκηση της Εισαγγελίας"!!"

Συνεχίζεται η ... αναταραχή στους κόλπους της δικαιοσύνης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, να καταθέτει σήμερα στον επιθεωρητή-αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Νίκο Λεοντή, το υπόμνημά του, απαντώντας στις αιτιάσεις της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, ότι εξελέγη παράνομα στη θέση της διοίκησης της Εισαγγελίας.


Μάλιστα, στην παραγγελία της προς τον επιθεωρητή, η κα Θάνου ανέφερε ότι τόσο ο ο κ. Ντογιάκος όσο και η αντίπαλός του στις εκλογές, εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, «με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους κατέστησαν υπεύθυνοι για το πλήγμα του κύρους και της αξιοπιστίας τόσο του θεσμού της Δικαιοσύνης όσο και του θεσμού του αυτοδιοίκητου».
Σύμφωνα με την κ. Θάνου, ο Ι. Ντογιάκος δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ενώ η συνάδελφός του και αντίπαλος στις εκλογές κατήρτησε παράνομα ψηφοδέλτια, συμπεριλαμβάνοντας και τον συνάδελφό της σε αυτά.
Η σύγκρουση άρχισε με αφορμή την προαγωγή του τότε προϊσταμένου Παναγιώτη Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λόγω της προαγωγής του παραιτήθηκε από τη θέση του και κηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας.
Στη λίστα που συνέταξε η εκτελούσα τότε χρέη προϊσταμένης, Γεωργία Τσατάνη, με τους εισαγγελικούς λειτουργούς που μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, συμπεριέλαβε 21 εισαγγελείς, μεταξύ αυτών και ο κ. Ντογιάκος, τελευταίος όσον αφορά στην αρχαιότητα.
Κατά την πρόεδρο του Αρείου Πάγου αυτό ήταν παράνομο γιατί ναι μεν είχε ληφθεί η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την προαγωγή του κ. Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, κάτι που έγινε τον επόμενο μήνα. Ως εκ τούτου κατά τη διενέργεια των εκλογών ο κ. Καραγιάννης εξακολουθούσε να ανήκει στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών και έπρεπε να συμπεριληφθεί στην λίστα των εκλόγιμων ενώ ο κ. Ντογιάκος όχι.
Η απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου στο δικαστικό αυτό θρίλερ, το οποίο έγινε ακόμη και αντικείμενο....υπονοούμενων και κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ήταν η εξής:
Σύμφωνα με το νόμο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει δικαιοδοσία μόνο στους δικαστές και ΟΧΙ στους εισαγγελείς, οι οποίοι εποπτεύονται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μόνοι αρμόδιοι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης όλων των δικαστικών λειτουργών, είναι εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων.
Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης όταν παραγγέλλει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος εισαγγελικού λειτουργού, αναθέτει αυτή σε εισαγγελέα ανώτερου βαθμού από εκείνον που κατέχει ο ελεγχόμενος. Εν ολίγοις στην προκειμένη περίπτωση η παρέμβαση της κ. Θάνου ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορούσε να είναι υποψήφιος γιατί ο συνάδελφός του Π. Καραγιάννης δεν μπορούσε εκ του νόμου να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του προϊσταμένου, ενώ όπως τονίζει εάν υπήρχε οποιοδήποτε κώλυμα του, η πρώτη που θα έκανε ένσταση θα ήταν η συνάδελφος και συνυποψήφιά του Γ. Τσατάνη...


Πηγή:
defencenet.gr