Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

"Η Ρωσία και η Κίνα έτοιμες να επέμβουν στο... Αφγανιστάν! - Τι δήλωσε ο Ρώσος ΑΝΥΠΑΜ!!"

Την ίδια στιγμή που η ρωσική Αεροπορία "σαρώνει" τους ισλαμιστές στην Συρία (650 "επίσημες" αεροπορικές επιδρομές από τις 30 Σεπτεμβρίου και περίπου 300 από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου),  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, αποκάλυψε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να επιστρέψει δρυμίτερη στο ... Αφγανιστάν, όπου το Ισλαμικό Κράτος παίρνει τον έλεγχο της χώρας από τους Ταλιμπάν και οι δυτικοί απλώς δεν κάνουν τίποτα!


Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: "Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ακραίων οργανώσεων στο Αφγανιστάν, το οποίο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του την απειλή. Είμαστε έτοιμοι να το βοηθήσουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έως και 50.000 ισλαμιστές μαχητές στη χώρα, οργανωμένοι σε πάνω από 4.000 διαφορετικές ομάδες. Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην αφγανική κυβέρνηση σε διμερές επίπεδο, αλλά και σε συνεργασία με τους εταίρους της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)" επεσήμανε ο Αντόνοφ μιλώντας σε ένα αμυντικό συνέδριο στο Πεκίνο.
Και συνέχισε τονίζοντας: "Το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ασία. Από το Αφγανιστάν θα πολύ εύκολα να επεκτείνει την δράση του στην βόρεια Κίνα. Ούτε εμείς, ούτε η Κίνα θέλουμε να το δούμε αυτό"!
Συμπλήρωσε ότι "Οι τζιχαντιστές διαθέτουν σταθερές πηγές εσόδων και αξιόπιστο εξοπλισμό. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αγνοήσει το γεγονός ότι κάποιες χώρες παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες προς όφελος των δικών τους συμφερόντων" εννοώντας φυσικά τις ΗΠΑ.
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου ανακοινώθηκε ότι οι χώρες που συνορεύουν με το Αφγανιστάν και προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και οι οποίες είναι σύμμαχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο CSTO  "Εχουν στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της αστάθειας στο Αφγανιστάν στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, μια συνεργασία που θα μπορούσε, δυνητικά, να εξαπλωθεί σταδιακά και υπό προϋποθέσεις και σε άλλα μέτωπα".
Ετσι, οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS: Commonwealth of Independent States) μετά την συνάντησή τους στο θέρετρο Μπουραμπάι, κοντά στην Άστανα, πρωτεύουσα του Καζακστάν και αποφάσισαν τη δημιουργία δύναμης συνοριοφυλακής.
Πρακτικά οι Ρώσοι προανήγγειλαν την επέμβαση Ρωσίας και Κίνας στο Αφγανιστάν "πριν η ισλαμική φωτιά φτάσει στην αυλή τους"! Ηδη έχουν τεθεί σε συναγερμό οι ρωσικές δυνάμεις στις χώρες του CSTO ου βρίσκονται στην περιοχή (Κιργιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν) και προχωρούν σε ασκήσεις ταχείας ανάπτυξης, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις των παραπάνω περιοχών.
Η εκτίμηση της Μόσχας είναι ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση της Καμπούλ να αντέξει το 2016 την αυξανόμενη πίεση και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει επέμβαση, μαζί με την Κίνα. Το Αφγανιστάν συνορεύει με την Κίνα σε ένα στενό μέτωπο το οποίο όμως είναι αρκετό για να ενωθούν οι ισλαμιστές του Αφγανιστάν με τους Ουιγούρους.
Στο μεταξύ στην Συρία, την πρώτη μεγάλη μάχη κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην οποία έχει εμπλακεί η Ρωσική Ομοσπονδία, ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών που ξεκίνησε στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας και ειδικότερα των μαχητικών εγγύς υποστήριξης Su-25 και των επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24/-35 οι δυνάμεις της νόμιμης συριακής κυβέρνησης έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο χωριά νότια της πόλης που αποτελούσαν τις κύριες βάσεις ανεφοδιασμού των ισλαμιστών.
"Σχεδόν 3.000 φιλοκυβερνητικοί μαχητές εμπλέκονται σε μάχες στο Χαλέπι, εκ των οποίων εκατοντάδες Ιρανοί και μέλη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, καθώς και Ιρακινοί σύμαχοί μας. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης", επεσήμανε μια συριακή στρατιωτική πηγή.

Πηγή:
defencenet.gr