Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

"Ειδικές δυνάμεις της Κούβας μεταφέρθηκαν στη Συρία με ρωσικά αεροσκάφη - Αναλαμβάνουν δράση μαζί με Ρώσους και Ιράνους"

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Μετά την Κίνα και το Ιράν δυνάμεις στο πλευρό της Ρωσίας που έχει αναλάβει να «καθαρίσει» τη Συρία από τους τζιχαντιστές στέλνει τώρα και η Κούβα. Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν ειδικές δυνάμεις της χώρας να έχουν μεταφερθεί με ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία και να έχουν αναλάβει δράση στο πλευρό της επίλεκτης ειδικής δύναμης των Spetsnaz αναλαμβάνοντας ειδικές αποστολές.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάτω από άκρα μυστικότητα ο επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων της Κούβας στρατηγός Leopoldo Cintra Frias, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Συρία για να δώσει οδηγίες σε μία ομάδα Κουβανών ανώτερων στρατιωτικών που εμφανίζονται ως σύνδεσμοι με τις ρωσικές δυνάμεις που δρουν στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ.
 
Την είδηση μάλιστα αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στο Fox News ανώτατη πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου, προσθέτοντας μάλιστα πώς στη Συρία βρίσκονται ήδη ειδικές δυνάμεις της Κούβας συμμετέχοντας στις μάχες κατά των τζιχαντιστών. Η αμερικανική πηγή, που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πώς πιθανόν οι Κουβανοί να έχουν εκπαιδευτεί στη Ρωσία και να έφτασαν στη Συρία με αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας.  
 
Άλλες δε πληροφορίες αναφέρουν πώς εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν εντοπιστεί στη Συρία Κουβανοί επιτελείς που συμβουλεύουν τους στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ στη δράση του Συριακού Στρατού με στόχο να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές. 
 
Ένας Άραβας αξιωματικός του Στρατού που υπηρετεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού φέρεται να είδε δύο ρωσικά αεροπλάνα να προσγειώνονται και να κατεβάζουν Κουβανούς στρατιώτες. Πρόσθεσε μάλιστα πώς αρκετοί από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί στο να χειρίζονται τα ρωσικά άρματα μάχης που ήδη έχουν μεταφερθεί από τη Ρωσία στην Συρία «τσακίζοντας» τους τζιχαντιστές στην πόλεις-προπύργια τους
 
«Δεν με εκπλήσσει κάτι τέτοιο» είπε στο Fox News ο Jaime Suchlicki, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου του Μαϊάμι που ασχολείται με τις σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μακρά ιστορία της Ρωσίας από την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κούβα, καθώς και βοήθεια της Κούβας στη σοβιετική ηγεσία στην Αφρική τη δεκαετία του 1970.
 
"Έχουν μια πολύ στενή σχέση», δήλωσε ο Suchlicki. «Οι Ρώσοι έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των Κουβανών για τα επόμενα χρόνια και τον εφοδιασμό τους με όλα τα είδη των στρατιωτικών εξοπλισμών», συμπλήρωσε σημειώνοντας πώς οι σχέσεις της Κούβας με τη Ρωσία σαφώς προέχει της αποκατάστασης των σχέσεων της Κούβας με τις ΗΠΑ. 
 
«Αν αυτή η πληροφορία σχετικά με την παρουσία της Κούβας με στρατεύματα στη Συρία επιβεβαιωθεί θα αποτελεί ένδειξη ότι ο στρατηγός Ραούλ Κάστρο ενδιαφέρεται περισσότερο για την υποστήριξη των συμμάχων του, της Ρωσία και της Συρία, παρά να συνεχίζει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ», κατέληξε.  
 
Ο Ραούλ Κάστρο έχει επανειλημμένα εκφράσει τη στήριξη του στον Μπασάρ αλ Άσαντ και βεβαίως της αλληλεγγύη του στη δράση των Ρώσων και των Ιρανών κατά των τζιχαντιστών. 
 

Η Ουάσιγκτον μετράει συνεχώς νέους συμμάχους της Ρωσίας να αναπτύσσουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία και πανικό και τη γενικότερη είσοδο της Μόσχας στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ θεωρούν πώς το παιχνίδι στη Συρία το έχουν χάσει ήδη με τις κινήσεις ματ του Β. Πούτιν εδώ και μήνες.




Πηγή:
defencenet.gr