Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

"Der Spiegel: Η Ρωσία «κατεβάζει» από τον παγκόσμιο θρόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και «ανεβάζει» την Κίνα"

Η γερμανική έκδοση του  γνωστού  περιοδικού Der Spiegel επισημαίνει ότι η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και η ρωσική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Συρία,  καταδεικνύει σαφώς ότι η  παγκόσμια επικυριαρχία δεν έρχεται από την Δύση , αλλά από  την Ανατολή, σύμφωνα με  δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφερόμενο στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,  επισημαίνει ότι η Ρωσία δεν είναι αυτή η οποία θέλει να κυριαρχήσει με τον  συνήθη τρόπο και μόνο στον πλανήτη , αλλά η   Κίνα ,η οποία «κρύβεται»  πίσω από όλα τα διεθνή παρασκήνια. Ο κόσμος , σημειώνει το Der Spiegel δεν  περιστρέφεται  πλέον γύρω από την Ευρώπη, και ειδικά όχι γύρω από τις ΗΠΑ.
Η απομόνωση της Ρωσίας απέτυχε, και η πλειοψηφία των ηγετών του κόσμου δεν αντιλαμβάνονται τον Πούτιν ως έναν περιθωριακό πολιτικό ηγέτη , όπως  προσπαθεί να τον παρουσιάσει η  Ουάσιγκτον. «Ο Ρώσος πρόεδρος, μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping παρακολούθησαν δύο στρατιωτικές παρελάσεις  σε  Μόσχα και  Πεκίνο , συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τους στρατιωτικούς δεσμούς των δύο  χωρών.


Το γερμανικό περιοδικό όμως , αποκαλεί την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας ως «επιθετική», επισημαίνοντας όμως  ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να επιδιώξουν σε καμία περίπτωση  να μεγαλοποιήσουν την κατάσταση , αλλά πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον, για να αποτρέψουν έναν νέο «ψυχρό πόλεμο». Οι πιθανές συγκρούσεις από μία τέτοια κατάσταση , η ένταση και η ισχύ  των οπλικών συστημάτων, θα ξεπερνούσε κατά πολύ  την καταστροφικότητα  των  προηγούμενων μεγάλων πολέμων του περασμένου αιώνα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Ρωσία και η Κίνα έχουν δημιουργήσει μια ιδιότυπη συμμαχία. Από κάτω όμως «σιγοκαίει» ο ανταγωνισμός και η φιλοδοξία για παγκόσμια κυριαρχία. Μην ξεχνάμε ότι η Κίνα από το μακρινό μεσαίωνα έχει να εμφανισθεί ως πραγματική υπερδύναμη. Η φιλοδοξία και η ιδεολογική προετοιμασία της σημερινής Κίνας για παγκόσμια κυριαρχία , έχει πραγματοποιηθεί από το  μακρινό 1949 και την άνοδο του Μάο στην εξουσία . Οι Κινέζοι έχουν εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο , αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του Πλανήτη, ενώ ο στρατός τους εκσυγχρονίζεται με ασύλληπτους ρυθμούς. Αυτή είναι το Μέγα χαρτοβασίλειο Βασίλειο της Ανατολής , που αναφέρουν οι προφητείες.  Σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή ΗΠΑ και Ρωσίας , η Κίνα θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρο. ;Αυτό σήμερα είναι κατανοητό περισσότερο από ποτέ.


Πηγή:
pentapostagma.gr