Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

"«Καζάνι έτοιμο να σκάσει» η Αν.Μεσόγειος: Μαχητικά και αντιτορπιλικά έστειλαν οι ΗΠΑ για να προστατεύσουν την Τουρκία"

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σε καζάνι έτοιμο να σκάσει είναι πλέον η Ανατολική Μεσόγειος καθώς οι Αμερικανοί τρέχουν προς υποστήριξη των Τούρκων με οπλικά συστήματα και δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την ρωσική αεροπορία στη Συρία.

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η συνεχής αποστολή δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία.

Ως «διεθνής αποθήκη οπλισμού» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον η Α. Μεσόγειος, καθώς αυτή την στιγμή έχουν συστρατευθεί στην περιοχή, ναυτικές δυνάμεις όλων των ισχυρών κρατών της Γης (ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Τουρκία, Κίνα κλπ) ενώ στην περιοχή της Ισπανίας η νατοική αρμάδα ασκίται στα πλαίσια της Trident Juncture και μπορεί ανα πάσα ώρα και στιγμή να πλαύσει και αυτή ανατολικά.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό προστατεύει την Τουρκία

«Πρόσφατα, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο επισκέφθηκε την (ναυτική βάση της Τουρκίας) Aksaz.

Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν.

Το αντιτορπιλικό USS Donald Cook και παρόμοια πλοία θα είναι πάντα στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου για την προστασία της Τουρκίας, η παρουσία τους θα αυξηθεί», ανέφερε το RIA Novosti μεταφέροντας δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Tanju Bilgic.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα παραμείνουν μόνιμα στην ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να στηρίξουν τις αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη γίνεται για να «διασφαλίσει την ασφάλεια» των συμμάχων της Αμερικής στο ΝΑΤΟ, η κίνηση θεωρήθηκε από κάποιους ως αντίμετρο προς στις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία.

ΝΑΤΟ και αποβατικές δυνάμεις

Την 28η Οκτωβρίου 2015 το πλοίο αποβάσεων USS Kearsarge (LHD 3), στοιχεία της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσαν την άσκηση Egemen 2015.

Η άσκηση προσέφερε την ευκαιρία επαύξησης της διαλειτουργικότητας και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών με όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Το USS Kearsarge, η ναυαρχίδα της Αμφίβιας Ομάδας Ετοιμότητας Kearsarge (ARG), που αποτελείται από το Kearsarge, το  USS Arlington (LPD 24), το USS Oak Hill (LSD 51) και την 26η MEU, αναπτύχθηκε στην περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης του 6ου Στόλου για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αρχηγείο του 6ου Στόλου στη Νάπολη της Ιταλίας διεξάγει το πλήρες φάσμα των ναυτικών επιχειρήσεων προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και σταθερότητα σε Ευρώπη και Αφρική.

Την ίδια στιγμή το NATO διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων 13 χρόνων. 36.000 στρατιώτες, 60 πλοία και 140 αεροσκάφη από περισσότερες από 30 χώρες βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη. Στη δεύτερη φάση της άσκησης συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε τι προκλήσεις προέκυψαν για την ασφάλεια από τότε που σχεδιάστηκε η εν λόγω άσκηση.

«Από την Ανατολή βλέπουμε μία πιο διεκδικητική Ρωσία. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν θέλει μία αντιπαράθεση με τη Ρωσία (προπαγάνδα).

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μία πιο εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία (προπαγάνδα).

Αλλά στο Νότο βλέπουμε κάτι πολύ διαφορετικό. Βλέπουμε βία, βία που ασκείται από το ISIL και όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Και βλέπουμε επίσης κράτη αποτυχημένα και πτωχευμένα».

F-15 στην Τουρκία

Το πρώτο κύμα από τα 12 συνολικά μαχητικά αεροπορικής υπεροχής F-15C της αμερικανικής Αεροπορικής έφτασε σήμερα στην Τουρκία.

Τα έξι πρώτα F-15C απογειώθηκαν από την βάση τους στο Lakenheath της Βρετανίας και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Incirlik ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης (EUCOM).

«Τα αεροσκάφη θα πραγματοποιών περιπολίες μάχης στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η ανάπτυξη αυτή είναι κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας για υποστήριξη στην ασφάλεια της ακεραιότητας της χώρας», ανακοινώθηκε από την EUCOM.

«Η οργάνωση της ISIS δεν διαθέτει αεροπορική δύναμη ούτε και καμία άλλη οργάνωση που μάχεται στη Συρία και η συριακή Αεροπορία δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θέλει να εμπλακεί με αμερικανικά μαχητικά.

Οπότε η μόνη λογική εξήγηση για την αποστολή των αεροσκαφών είναι η αντίδραση στην ανατίναξη ρωσικών μαχητικών στη Συρία» εξηγεί η  Dakota Wood αναλύτρια στο Heritage Foundation της Ουάσιγκτον.

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πώς μπορεί να αντιδράσει η Ρωσία στην αποστολή των αμερικανικών μαχητικών εκεί., αλλά όλα δείχνουν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί εκεί ως αντίδραση στην ανάπτυξη των ρωσικών Su-30SM τα οποία είναι κατεξοχήν αεροσκάφη εναέριας υπεροχής και αυτά, όπως τα F-15C»,  ανέφερε ο Gareth Jennings από τις εκδόσεις Janes.


Οι αμερικανικές ενισχύσεις στην περιοχή σε συνεργασία με το τουρκικό ναυτικό, έλαβαν μέρος σε ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο, αλλά και τα ρωσικά αντιτορπιλικά Αντιναύαρχος Kulakov και Udaloy ήδη βρίσκονται στην περιοχή σε συνδυασμό με την πρόσφατη αποστολή αντιεαροπορικών συστημάτων, πυραυλικών συστημάτων επάκτιας άμυνας αλλά και την αεροπορική δύναμη που βρίσκεται στην Συρία κάνουν την περιοχή να μοίαζει με μια βραδυφλεγή βόμβα.




Πηγή:
national-pride.org