Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

"Αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Βόρειας Κορέας. Τι ετοιμάζει ο Πούτιν στις ΗΠΑ;"

Στρατιωτική αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας συζήτησε με την αντίστοιχη ρωσική αντιπροσωπεία τη συνεργασία των δύο ενόπλων δυνάμεων εναντίον "επικίνδυνων στρατιωτικών δραστηριοτήτων" άλλων χωρών, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, σύμφωνα με το ρωσικό τύπο.

Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ημερών, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία η οποία  θα ενδυναμώσει κατά πολύ τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι ΕΑΝ  σε κάποια χώρα πραγματοποιηθεί επίθεση, π.χ  στην Β.Κορέα, τότε ο ρωσικός στρατός θα συνδράμει αμέσως.

Η στρατιωτική αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας υπό τον υπουργό Άμυνας Πακ  Γιονγκ Σικ συζήτησε σε  συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ, με την ρωσική αντιπροσωπεία τους τρόπους  για να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. Της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Πιονγιάνγκ ηγείτο ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Nikolai Bogdanovsky.


Μετά από τις διαπραγματεύσεις Ρωσία και Βόρεια Κορέα υπέγραψαν τελικά μια συμφωνία η οποία θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Το έγγραφο υπεγράφη από τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας και τον Υπαρχηγό του Λαϊκού Στρατού της Κορέας Στρατηγό Cum Chol. Το σχέδιο της συμφωνίας θα εγκριθεί από την ρωσική κυβέρνηση στο τέλος του 2015.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, η ρωσική αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. 

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα pentapostgma.gr, ο Ρώσος Πρόεδρος "κλειδώνει" με κινήσεις αστραπή τα μέλη του "Ανατολικού συνασπισμού" όπως αρεσκόμαστε να τον ονομάζουμε ο οποίος περιλαμβάνει έως τώρα την Συρία, το Ιράν, την Κίνα, την Βόρεια Κορέα, την Αρμενία και το Τατζικιστάν.

Όλοι αυτοί οι σύμμαχοι θα εμφανισθούν στο πεδίο του Αρμαγεδώνα , στο συριακό έδαφος σε μια ενδεχόμενη παγκόσμια σύγκρουση γιγάντων.Το δικτατορικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας βρήκε σύμμαχο και συμπαραστάτη την Ρωσία στον "υπόγειο" πόλεμο της με τις ΗΠΑ. 

Από την άλλη πλευρά η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και η ενεργοποίηση του άρθρου 5 θα συσπειρώσει τον αποκαλούμενο "Δυτικό συνασπισμό", ο οποίος θα περιλαμβάνει πλέον και την Τουρκία, ειδικά μετά την απόρριψη του κινεζικού αντιπυραυλικού συστήματος.
Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Πηγή:
pentapostagma.gr