Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

"ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"

Η Ρωσία έχει αναπτύξει νέα συστήματα ηλεκτρονικής παρεμβολής που είναι ικανά να τυφλώνουν τα ραντάρ, να διαταράσσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης και να παρεμβαίνουν σε δορυφορικές εικόνες. 

Το ΝΑΤΟ παραπονέθηκε - που και σε ποιον; - ότι η Ρωσία έχει τυφλώσει αποτελεσματικά όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα στη Συρία, μέσα σε μια φυσαλίδα διαμέτρου 600 χιλιομέτρων.

Τέτοιες φυσαλίδες η Ρωσία δημιούργησε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ και πάνω από την Κριμαία στη Μαύρη Θάλασσα.

-"Ενώ δηλωμένος στόχος της Ρωσίας στην Συρία είναι να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι η παρουσία της Ρωσίας στην Συρία αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός πολύπλοκου στρώματος αμυντικών συστημάτων, που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Όπως βλέπουμε, ένα πολύ ικανό σύστημα αεράμυνας άρχισε να εμφανίζεται στη Συρία και είμαστε λίγο ανήσυχοι για το ότι μια άλλη φυσαλίδα άρχισε να δημιουργείται στην ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του NATO

Επιπλέον ο ρωσικός στρατός έκανε και επίδειξη της ικανότητάς του να τυφλώνει ακόμα και το εκλεπτυσμένο σύστημα "Aegis", το οποίο αποτελεί μέρος του εξοπλισμού των σύγχρονων καταδρομικών και αντιτορπιλικών των ΗΠΑ. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια κρίσης της Κριμαίας την άνοιξη του 2014, όταν οι ΗΠΑ έστειλαν το αντιτορπιλικό "Donald Cook" στη Μαύρη Θάλασσα. Το πλοίο υπέστη αλλεπάλληλες ηλεκτρονικές προσβολές από ένα μαχητικό Sukhoi-24, το οποίο εξουδετέρωσε τα συστήματα ραντάρ του σκάφους. Στο συνέχεια, το ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού, έκανε στροφή και επιτέθηκε με προσομοίωση πυραυλικής επίθεσης στο στόχο, επαναλαμβάνοντας το 12 φορές..
Περισσότερα ΕΔΩ



Πηγή:
Μετάφραση - Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ