Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

"Βιντεοσκόπησαν για πρώτη φορά τη φάλαινα Ομούρα – Τη θεωρούσαν εξαφανισμένο είδος"

Η… άπιαστη φάλαινα Ομούρα «συνελήφθη«!
Το πανέμορφο θηλαστικό βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη φορά, με το οπτικό υλικό να αποτελεί ντοκουμέντο, αφού το συγκεκριμένο είδος πιστευόταν πως είχε εξαφανιστεί!
Βιντεοσκοπήθηκε από μια διεθνή ομάδα βιολόγων στις ακτές της Μαδαγασκάρης και μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία επιβεβαιωμένη μαρτυρία ανθρώπου που να είχε δει την φάλαινα Ομούρα, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο αριθμός του συγκεκριμένου είδους στα νερά του πλανήτη μας.

Ο Salvatore Cerchio, ο οποίος ηγούνταν της έρευνας είναι ερευνητής στο Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) και τόνισε σε μία ανακοίνωση Τύπου: «Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε ένας μικρός αριθμός χρήσιμων αναφορών για πιθανές θεάσεις της φάλαινας Ομούρα, όμως τίποτα δεν επιβεβαιωνόταν.
Φέρονται να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες περιφέρειες και είναι δύσκολο να βρεθούν στη θάλασσα, επειδή είναι μικρές και ποικίλλουν σε μήκος από 10 έως 11 μέτρα».
«Αυτή είναι η πρώτη οριστική απόδειξη και λεπτομερής περιγραφή της φάλαινας Ομούρα κι αυτό κάνει την συγκεκριμένη έρευνα εξαιρετικά συναρπαστική», συμπλήρωσε ο ίδιος.
vinteo-ntokoumento-apo-falena-omoura-theorousan-exafanismeno-idos
Το μικρό μέγεθός της, ήταν ο λόγος που τα προηγούμενα χρόνια συγχέονταν με την φάλαινα Bryde, ωστόσο η φάλαινα Ομούρα έχει έναν χαρακτηριστικό και ασύμμετρο χρωματισμό στο κεφάλι της.
«Όταν είδαμε ξεκάθαρα πως το δεξί σαγόνι ήταν λευκό και το αριστερό μαύρο, ξέραμε πως κάτι βρισκόμασταν μπροστά σε κάτι πολύ σπουδαίο», πρόσθεσε ο Cerchio για να συνεχίσει:
«Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι φάλαινες Ομούρα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτό το κομμάτι του Ινδικού ωκεανού, αλλά στη δυτική πλευρά, κοντά στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες».
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:





Πηγή:
apocalypsejohn.com