Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

"«ΤΥΜΠΑΝΑ» ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ"

Την εντολή άμεσης προετοιμασίας για την διεξαγωγή μαζικής κλίμακας χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται.,(φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak), ο Ρώσος πρόεδρος που έχει την άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων στα μέτωπα της Συρίας, έδωσε την εντολή για άμεση συγκρότηση «Κέντρου Επιχειρήσεων» με την ονομασία «Tsentr-2015», (Merkez 2015), το οποίο θα συντονίζει όλες τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση γενικευμένου πολέμου σε όλα τα μέτωπα των συγκρούσεων στο συριακό έδαφος.
Προ την κατεύθυνση αυτή εδόθη εντολή από την Μόσχα για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων την αποστολή με νέων πυραυλικών συστημάτων, ενώ ρωσικά υποβρίχια με πυρηνικό εξοπλισμό καθώς και ρωσικά πολεμικά πλοία με δυνατότητα αεροπορικής πίστας, έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.
Εντωμεταξύ την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει και η έκτακτη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Hulusi Akar, (εφημερίδα Radikal 10/11), στις 6-7 Νοεμβρίου στην νοτιανατολική Τουρκία και στην βάση του Ιντζιρλίκ, όπου έδωσε εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία αλλά και στο Ιράκ και παράλληλα να προετοιμάζονται για αντιμετώπιση επιθέσεων από το κουρδικό ΡΚΚ.
Για την προετοιμασία των χερσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήδη έχουν φτάσει στην βάση του Ιντζιρλίκ αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου A-10, ενώ παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών βομβαρδιστικών F-15.
Οι εξελίξεις αυτές, όπως αναφέρεται, απορρέουν από το νέο αδιέξοδο των συνομιλιών για την επίλυση του συριακού που έγιναν στην Βιέννη στις 21 Οκτωβρίου.
Όπως φαίνεται κάποιοι επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας», μετά την σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 15-16 Νοε3μβρίου αν και εκεί δεν σημειωθεί καμία συμφωνία σχετικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα και όλοι οι πρωταγωνιστές παίρνουν θέσεις για μια μεγάλη σύγκρουση με όλες τις διεθνείς συνέπειες.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Πηγή:
nikosxeiladakis.gr