Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

"Viva Βολιβία: προτείνει την καταστροφή του καπιταλισμού για να σωθεί η Μητέρα Γη"

«Ο καπιταλισμός οδηγεί την ανθρωπότητα στον ορίζοντα της καταστροφής και του θανάτου, μέσω της κλιματικής αλλαγής», υποστήριξε χαρακτηριστικά η αντιπροσωπεία της βολιβιανής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη. 

Το 2013 ζητήθηκε από όλες τις χώρες να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τους τρόπους αναστροφής του καταστροφικού φαινομένου του θερμοκηπίου, με στόχο τη λήψη αποφάσεων, τον επόμενο μήνα στη σύνοδο του Παρισιού. 

Στη συγκεκριμένη σύνοδο, οι χώρες της ανεπτυγμένης δύσης, οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβερών για το κλίμα, χημικών ενώσεων, καλούνται να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ευθύνη το πρόβλημα και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα ακολουθήσουν η κάθε μία ξεχωριστά.

Από τις 196 χώρες, συνολικά 150 έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. 

Η άποψη της Βολιβίας θεωρήθηκε και η πιο ριζοσπαστική, αφού πρότεινε την κατάργηση του καπιταλισμού για να σωθεί η Μητέρα Γη. 

«Είναι ένα σύστημα που προωθεί τον καταναλωτισμό, τον πόλεμο και την εμπορευματοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούν στο θάνατο τη Μητέρα Γη και την ανθρωπότητα», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι Βολιβιανοί εκπρόσωποι.

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε, η μόνιμη λύση για την κλιματική κρίση, είναι η καταστροφή του καπιταλισμού», κατέληξαν.





Πηγή:
enallaktikos.gr