Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

"Το "ματιάσανε" το νέο καμάρι του αμερικανικού Ναυτικού - Έμεινε από λάδια και το ρυμουλκούν!!!"

Το νεότερο πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού, που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες πριν από περίπου ένα μήνα, χάλασε και έπρεπε να ρυμουλκηθεί!


Το USS Milwaukee ταξίδευε από το Χάλιφαξ του Καναδά στο Mayport, της Florida, καθ 'οδόν προς το λιμάνι του στο Σαν Ντιέγκο, όταν υπέστη μια μηχανική βλάβη, σύμφωνα με το Navy Times.


Το πλοίο των 360 εκατομμυρίων δολαρίων, ρυμουλκήθηκε για περισσότερο από 40 ναυτικά μίλια προς τη Βάση Little Creek, της Βιρτζίνια, όπου η αιτία της βλάβης θα ερευνηθεί και θα πραγματοποιηθούν επισκευές.
Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν μεταλλικά ρινίσματα στο φίλτρο λαδιού, ως την αιτία της βλάβης, όπως ανέφερε η έκθεση. Το πλοίο αντιμετώπισε προβλήματα στο σύστημα πρόωσης μετά την αποχώρηση του από το Χάλιφαξ. Οι μηχανικοί καθάρισαν τα μεταλλικά υπολείμματα και κλείδωσαν τον άξονα, ως προληπτικό μέτρο, αλλά φαίνεται η λύση δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει το Milwaukee σε λειτουργία.


«Η αναφορά για πλήρη απώλεια της πρόωσης για το USS Milwaukee (LCS 5) είναι βαθύτατα ανησυχητική, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό το πλοίο άρχισε μόλις 20 μέρες πριν να λειτουργεί», είπε σε μια δήλωση του ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.


Το USS Milwaukee είναι το τρίτο πλοίο της κατηγορίας Freedom, που συνεισέφερε η Lockheed Martin για το πρόγραμμα Littoral Combat Ship. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορούσε να επιλέξει μεταξύ αυτού του σχεδίου και του αντίπαλου υποψήφιου, από την General Dynamics, το Independence-class LCS και έκανε συμφωνία για μια δωδεκάδα της κάθε κατηγορίας. Τρία πλοία από την κάθε κατηγορία έχουν δοθεί σε κυκλοφορία μέχρι σήμερα.


Το πρόγραμμα LCS σχεδιάστηκε για να παράγει ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων για τις περιπολίες στην παράκτια ζώνη, σε νερά κοντά στην ακτή. Υπέφερε από παραφουσκωμένο προϋπολογισμό και ανησυχίες για την ικανότητα του πολεμικού πλοίου να επιβιώσει σε πραγματική μάχη.







Πηγή:
pronews.gr