Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

"Το νέο Υποβρύχιο Drone της Ρωσίας κάνει το Πεντάγωνο να ανατριχιάζει"

Το ρωσικής κατασκευής αυτόνομο υποβρύχιο όχημα (AUV) που ονομάζεται Rus, το οποίο καταδύθηκε με επιτυχία κάτω από τα 6χλμ. στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό, θα βοηθήσει να σκιαγραφηθούν τα όρια της Αρκτικής υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Το υποβρύχιο όχημα, επίσης γνωστό ως θαλάσσιο drone, είναι κατάλληλο για «τεχνικές εργασίες, αναζήτησης και διάσωσης και για επιστημονική έρευνας σε βάθος έως 6.000 μέτρα.» ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο δήλωση που έδωσε το Τμήμα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.


Το AUV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, για τη διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών, και για να εξερευνήσει υποβρύχιους αρχαιολογικούς χώρους.
Το υποβρύχιο drone θα βοηθήσει επίσης στη χαρτογράφηση των ορίων της Αρκτικής υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας, δήλωσε Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
«Οι άνθρωποι του Πενταγώνου λένε, ότι το ρωσικό drone έχει ως στόχο να καταστρέψει τις υποθαλάσσιες υποδομές, να διαταράξει την επικοινωνία του Διαδικτύου, να καταστρέψει υποβρύχια καλώδια, να μαζέψει απόρρητες πληροφορίες και τέτοια πράγματα. Όσο για μένα, εγώ συμφωνώ απόλυτα με όσους λένε, ότι αυτό το μίνι-sub θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας στον Αρκτικό Ωκεανό. Συμβατικά υποβρύχια μπορούν να καταδυθούν σε 1,5 χιλιόμετρο, ενώ αυτό μπορεί να πάει πολύ πιο βαθιά για να χαρτογραφήσει τα μέρη της υφαλοκρηπίδας που διεκδικούμε. Αυτό το μοναδικό mini-sub, που μπορεί να καταδυθεί έως έξι χλμ και άνω, είναι ακριβώς ό, τι χρειαζόμαστε για να αποδείξουμε ότι οι αρκτικές ζώνες που διεκδικούμε, πραγματικά ανήκουν σε μας, «δήλωσε ο Βίκτορ Μπαρανέτς.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το Ρως καταδύθηκε στα 6.180 μέτρα – που είναι πέρα από το μέγιστο βάθος της συντριβής.
Αν επανδρωθεί παίρνει πλήρωμα δύο ή τριών ατόμων κι έχει όλα όσα χρειάζεται για πολλές ώρες αυτόνομης εργασίας.
Με τη δημιουργία αυτού του mini-sub η Ρωσία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής και τεχνικής προόδου στον συγκεκριμένο τομέα.





Πηγή:
prisonplanet.gr