Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

"Ξεκινά η παραγωγή του Lada Xray"

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου Lada Xray, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του TASS.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το μοντέλο θα πωλείται όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και το εξωτερικό. Είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς τους τελευταίους 10 μήνες οι πωλήσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 34%. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε οι άνθρωποι να νιώσουν εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Νικολάι Μερκούσιν, κυβερνήτης της περιοχής Σαμάρα κατά την τελετή έναρξης της παραγωγής του νέου αυτοκινήτου.



Το αρχικό σχέδιο για την παραγωγή του νέου μοντέλου προβλέπει την παραγωγή 50 αυτοκινήτων ημερησίως, ξεκινώντας από τις 15 Δεκεμβρίου. Το LADA Xray, αστικό crossover, είναι μία από τις τρεις πιο αναμενόμενες καινοτομίες της Avtovaz κατά τα επόμενα δύο χρόνια, μαζί με το LADA Vesta και το LADA Xray Cross. Αυτά τα προϊόντα θα είναι «επαναστατικά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avtovaz, Μπο Αντερσον.
Έχει προγραμματιστεί να παράγονται περίπου 500 αυτοκίνητα Lada Xray στο Togliatti από το τέλος του έτους. Η έμφαση θα δοθεί κυρίως στην ποιότητα της συναρμολόγησης του κάθε οχήματος, αντί για την εφαρμογή ενός ποσοτικού σχεδίου συναρμολόγησης, ανέφερε η εταιρεία.
Η τιμή του μοντέλου είναι ακόμα άγνωστη. «Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει σχετικά με την τιμή, αλλά σχεδιάζεται να μην είναι λιγότερο από 600.000 ρούβλια (δηλαδή 8.500 δολάρια)», σημείωσε ο Μπο Άντερσον τον περασμένο Νοέμβριο. 







Πηγή:
gr.rbth.com