Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

""Β.Πούτιν προς Μ.Ομπάμα: «Μιλάτε για άλλες χώρες, υποτιμητικά. Μέγα λάθος»"

Ένταση και πάλι στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ μετά από φερόμενες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου . Ο Μ.Ομπάμα φέρεται να μίλησε υποτιμητικά για την Ρωσία γεγονός που εξόργισε τον Ρώσο Πρόεδρο.  
«Τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου ότι η  Ρωσία είναι μια απλή περιφερειακή δύναμη δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αποδείξει την αποκλειστικότητα των ΗΠΑ ως υπερδύναμη», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ο διεθνής  τύπος .

«Νομίζω ότι η συλλογιστική των ΗΠΑ να προσπαθούν εμφανίζουν τις άλλες χώρες με υποτιμητικό τρόπο, είναι μια προσπάθεια να αποδείξουν  την αποκλειστικότητα τους. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια πάρα πολύ  λανθασμένη θέση.», δήλωσε  ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την αναφορά του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την Ρωσία ως μια περιφερειακή δύναμη.
«Αν μιλάμε για την Ρωσία ως μια περιφερειακή δύναμη, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουν ( οι ΗΠΑ )   ποια περιοχή είναι  σε κίνδυνο. Θα πρέπει να εξετάσουν έναν χάρτη και να δείξουν που βρίσκεται  αυτός ,  στο ευρωπαϊκό κομμάτι ή στο  ανατολικό , όπου  γείτονες είναι η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες; Για την Κίνα τι έχουν να πουν;   Αυτό είναι το ασιατικό τμήμα; ή  μήπως είναι για παράδειγμα το νότιο τμήμα; Να Κοιτάξουν  προς τα βόρεια. Στην πραγματικότητα, στα Βόρεια  έχουν τον Καναδά μέσω του Αρκτικού Ωκεανού, ή στον Νότο; Πού; Σε ποια περιοχή εννοούν ; δήλωσε ο Πούτιν.
Ο ίδιος τόνισε επίσης, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου , επειδή ο καθένας έχει το δικαίωμα στην  δική του γνώμη.
«Αυτή είναι η γνώμη του, αλλά όπως ακριβώς εγώ  γνωρίζω την άποψή του αυτή την ενστερνίζεται και το  αμερικανικό έθνος», κατέληξε ο  Ρώσος Πρόεδρος .
Αυτή η συλλογιστική των ΗΠΑ η οποία αφορά την πλήρη υποτίμηση χωρών όπως η Ρωσία , η Κίνα και η Ινδία , θα οδηγήσει σε μια πλήρη αποσάθρωση της στρατηγικής των ΗΠΑ .
Οι παραπάνω χώρες αποτελούν τις εν δυνάμει νέες υπερδυνάμεις του πλανήτη τα επόμενα χρόνια  , των οποίων το άστρο αρχίζει να μεσουρανεί σε αντίθεση με το αμερικανικό το οποίο είναι σαφώς σε πτώση.
Οι χώρες αυτές διαθέτουν μεγάλο πολιτιστικό, στρατιωτικό, ιδεολογικό και ηθικό και ψυχολογικό  υπόβαθρο για να αντικαταστήσουν την παρακμάζουσα αμερικανική αυτοκρατορία τα επόμενα  χρόνια.
Όλες οι αυτοκρατορίες άλλωστε έχουν την ακμή και την παρακμή τους , μόνο  που μετά την πτώση της χιλιόχρονης Βυζαντινής αυτοκρατορίας όλες οι επόμενες επιζούν όλο και λιγότερο με αποκορύφωμα την αμερικανική η οποία τώρα είναι στην δύση της.




Πηγή:
pentapostagma.gr