Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Ετοιμάζεται ρωσική «επενδυτική επίθεση» στην Ελλάδα!!"

Ρώσος Αναλυτής: «Η Ελλάδα δύναται  να υπογράψει συμφωνία με την Ρωσία σχετικά με επενδύσεις στην χώρα»
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος θα είναι  ένα σημαντικό θέμα στις συνομιλίες των Προέδρων  της Ρωσίας και της Ελλάδος, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια οικονομικού Φόρουμ αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
«Κατά την επίσκεψή του στον Ρώσο Πρόεδρο, ο  κ Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψει  συμφωνία για την συμμετοχή της Μόσχας σε ελληνικά επενδυτικά σχέδια,  και στην χορήγηση δανείων προς την Αθήνα», δήλωσε ο  ανώτερος ερευνητής του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών, Peter Iskenderov, ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον των Προεδρικών συμβούλων του Κρεμλίνου.


«Όσον αφορά τις συμβάσεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει συμφωνία για την συμμετοχή της Ρωσίας σε επενδυτικά σχέδια και την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα  υπό ορισμένες προϋποθέσεις»,  είπε ο ίδιος στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
Ο Iskenderov, τόνισε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών , τα δύο μέρη θα συζητήσουν  την κατάσταση των  κυρώσεων  λόγω του  οικονομικού πολέμου  μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.
«Κατά τη γνώμη μου, η Ρωσία θα προσπαθήσει να αντλήσει  πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με το ποιες  είναι τώρα οι  ισορροπίες δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  από την πλευρά της δυνατότητας  άρσης των κυρώσεων από την ΕΕ», είπε ο εμπειρογνώμονας.
Το έτερο σοβαρό θέμα που θα απασχολήσει την συνάντηση Πούτιν –Παυλόπουλου θα είναι  το πρόβλημα των προσφύγων.
«Δεδομένου ότι το θέμα αυτό συνδέεται στενά με την κατάσταση στην Συρία και την Μέση Ανατολή ,  θα αναζητηθούν κοινές συνισταμένες, καθώς και  προοπτικές για την μείωση της ροής των προσφύγων, οι οποίοι εισρέουν συνεχώς  προς την Ευρώπη, ειδικά μέσω του εδάφους της Ελλάδας»,  είπε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.
Ο ίδιος έφερε στην επιφάνεια και τις «υπόγειες» διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream». Ο Iskenderov είπε ότι τώρα υπάρχει μια ορισμένη πρόοδος  από την πλευρά της  Βουλγαρίας σχετικά με την επανέναρξη του έργου  του αγωγού «South Stream» και  του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.!!
«Κατά τη γνώμη μου, η σημερινή κατάσταση  είναι  εντελώς «ανοικτή»  για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συμμετοχής των ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα», κατέληξε ο εμπειρογνώμονας .
Σε παλαιότερο προφητικό άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο (Foreignpolicy: Άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ, o Πούτιν ετοιμάζει να «σώσει» την Ελλάδα!), είχαμε αναφέρει ότι,  το έγκυρο και γνωστό περιοδικό γεωστρατηγικής «foreign policy», έγραφε ότι η Ρωσία μπορεί και θα  βοηθήσει την Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτελεί  μια πολύ κακή είδηση, ειδικά  για  τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με  μεγάλο έγκριτο δημοσιογράφο που ασχολείται με την Εξωτερική Πολιτική.
Κανείς δεν μας αγαπά περισσότερο από ότι εμείς οι ίδιοι την πανέμορφη  χώρα μας. Απλά οι Ρώσοι για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θέλουν να « στηριχθούν» στην Ελλάδα και καλά κάνουν.
Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των στενών οικονομικών, αμυντικών , πολιτικών σχέσεων  δυο χωρών «χωρίς υπόβαθρο και κυρίως χωρίς  συναίσθημα» και κοινή ιστορία .
Παράδειγμα οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις οι οποίες αφού έφτασαν στο ζενίθ ,  στην συνέχεια βρέθηκαν μέσα σε μια στιγμή στο απόλυτο ναδίρ. Ο λόγος έχει να κάνει με τις ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές διαφορές των δύο λαών οι οποίες δεν γεφυρώνονται σε καμία περίπτωση.
Η Μόσχα  αποφάσισε να «επεκταθεί» με επιθετικό τρόπο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και επιθυμεί να συμπράξει συμμαχίες με χώρες που έχει κοινό παρελθόν, θρησκεία και πολιτισμό .
Σε αυτό το σχέδιο η Μόσχα έχει εντάξει την Σερβία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Βουλγαρία και την Αίγυπτο λόγω παλαιότερων σχέσεων.

Η Τουρκία αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο μαζί με την Αλβανία σε αυτήν την ρωσική κάθοδο , για αυτό και τα νέα ρωσικά  πολεμικά σχέδια αφορούν ειδικά αυτές τις δύο χώρες.




Πηγή:
pentapostagma.gr