Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

"Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα λείψανα έξι πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο"

Η Χαρίτα Μάντολες, εμβληματική φυσιογνωμία
συγγενούς αγνοουμένων, κήδεψε το 2008 σύζυγο,
πατέρα και δύο γαμπρούς (φωτ.: ΑΠΕ / ΜΠΕ)
Τα λείψανα έξι Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο επιστρέφουν στην πατρίδα μετά από 41 χρόνια για να αποδοθούν στις οικογένειές τους, που τους θεωρούσαν αγνοούμενους, και να κηδευτούν.
Η τελετή θα γίνει όπως αρμόζει στους ήρωες πεσόντες και με τις δέουσες τιμές που τους οφείλει η πατρίδα.
Για την παραλαβή των λειψάνων, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, μεταβαίνει το Σάββατο στην Κύπρο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Την Τρίτη τα λείψανα θα μεταφερθούν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, συνοδεία του Βίτσα, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Δημήτρη Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΕΦ αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη, και του Α΄ υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημητρίου Θωμαΐδη.

Λείψανα αγνοουμένων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο Κύπρου (φωτ.: ΑΠΕ / ΜΠΕ)

Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και η πομπή θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου και θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή άφιξης των λειψάνων. Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Κύπριος ομόλογός του Χριστόφορος Φωκαΐδης. Επίσης, συγγενείς των έξι πεσόντων καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων-αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.




Πηγή:
pontos-news.gr