Φαντάζομαι
σύντομα θα αναρτήσουμε νεότερα γύρω απο το θέμα. σχετικά με τις
επιδόσεις. Το θέμα βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Θα ήταν ευχάριστο να
υπήρχαν και άλλοι Συσκάκηδες στην Ελλάδα. Θα πρόσφεραν περισσότερα απο
τα μπρίκια που κάνουν τον πολιτικό. Η πράξη είναι αυτή που μετράει.
O
κ.Συσκάκης δεν σταμάτησε μόνο στη κατασκευή της συσκευής που
προτείναμε, με ότι μέσα υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικά στην
Ελλάδα, προχώρησε και σε μελέτη για το καταλληλότερο λάδι, που θα
μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη συσκευή. Με δεδομένα αυτά του
διαγράμματος αριστερά είναι ευνόητο, ποιά είναι η καλύτερη επιλογή.
Υπάρχουν λεφτά στο τραπέζι.
Απο οικονομική άποψη η συσκευή αυτή τί σημαίνει άμεσα
για τον Ελλήνα καταναλωτή; Βασικά σημαίνει μια σημαντική συμπαντική
οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος, καλύτερη ποιότητα ζωής και μικρότερο
λογαριασμό στη ΔΕΗ! Όλα αυτά άμεσα. Πρόκειται για μια πραγματική
προσφορά στην Εθνική Οικονομία.
Το
λάδι που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι
ένα λάδι που μπορεί να μεταφέρει γρήγορα τη θερμότητα, δηλαδή να έχει cp περίπου 2 ή καλύτερα 1 (το νερό έχει cp
ίσο με 4). Χάρη στην επιφάνεια που περιβάλλει την αντίσταση στη
καινοτομία μας, η μεταφορά θερμότητας απο αυτή προς το νερό του
θερμοσίφωνα μπορεί να γίνεται γρήγορα αυξάνοντας την απόδοση του θερμοσίφωνα και μειώνοντας το ρεύμα που καταναλώνει κατά πολύ.
H
βελτιστοποίηση ακόμη και αυτής της απλής συσκευής δεν είναι σίγουρο
ότι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες
προυποθέσεις.
Το Πείραμα της Αντίληψης
- Αντιλαμβάνεσθε πόσο πετρέλαιο η Ελλάδα σπαταλάει επι χρόνια για θέρμαση χωρίς λόγο; Κάποιοι κερδίζουν δίς ευρώ απο αυτό και κάποιοι άλλοι εντός κυβερνήσεων σιωπούσαν και σιωπούν.
- Αντιλαμβάνεσθε την ευθύνη αυτών που ηγήθηκαν στις πετρελαικές βιομηχανίες της χώρας αλλά και αυτών που ηγούνται σήμερα; Δεν κατάφεραν να έχει η Ελλάδα ένα δικό της καλό θερμαντικό λάδι και κάνουν μάθημα στα ΜΜΕ της διαπλοκής για το πως θα φάνε λεφτά οι διεθνείς εταιρείες εξόρρυξης φυσικού αερίου με τρύπια συμβόλαια υδρογονανθράκων σε διεθνή ύδατα (οι παπαγάλοι τους το λένε Ελληνική ΑΟΖ).
- Ανιλαμβάνεσθε τη σημασία της καινοτομίας αυτής στη διόρθωση των δημοσιονομικών της χώρας και στην ελάφρυνση του Έλληνα ραγιά; Αν όχι, να πάτε στο δημοτικό πάλι να μάθετε πρόσθεση καρέτα-καρέτα.
Το Πείραμα της Κατσαρόλας
Επειδή
μερικοί φίλοι μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν να βρούν τί ποιότητας
είναι τα λάδια που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και πόσο γρήγορα
μεταφέρουν την θερμότητα, υπάρχει το πείραμα της κατσαρόλας.
Αντιλαμβάνεσθε πώς αν τα λάδια που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά δεν
είναι καλής ποιότητας, θα υπάρχει άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Λόγω της
μεγάλης κλίμακας εφαρμογής των λαδιών αυτών σε ενεργοβόρες εφαρμογές,
ένα τέτοιο πρόβλημα επιβαρύνει την Ελληνική οικονομία. Απο τη στιγμή
που η πολιτεία το γνωρίζει αυτό, προκύπτουν ποινικές ευθύνες.
Στη
φωτογραφία αριστερά, φαίνεται το αποτέλεσμα ενός πρώτου πειράματος
πριν ξεκινήσει η τελική κατασκευή που σας παρουσιάσαμε. Στο εξωτερικό
δοχείο υπήρχε πάντα νερό. Στο εσωτερικό δοχείο απο αλουμίνιο στη
μια μέτρηση υπήρχε νερό και στην άλλη λάδι. Το θερμόμετρο μέτραγε πάντα
τη θερμοκρασία στο εξωτερικό δοχείο. Το λάδι το οποίο χρησιμοποιήθηκε
ήταν αγνό παρθένο λάδι Κρήτης! Όλα έγιναν, πρίν αποφασισθεί να
ξεκινήσει η τελική κατασκευή απο το κ.Συσκάκη. Παρατηρείστε πόσο
γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στο εξωτερικό δοχείο με το νερό όταν στο
εσωτερικό υπήρχε λάδι αντί για νερό, που θερμαινόταν με αντίσταση για
παρασκευή καφέ! Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν το αναμενόμενο.
Μήπως
η Ακαδημία Αθηνών (και η άλλη της Αχαμνών) πρέπει να δώσει ένα βραβείο
για τη συγκεκριμένη εφεύρεση στο κ.Συσκάκη; To Νόμπελ θέλει προσόντα…
To λάδι βρέθηκε και ήταν Γερμανικό. To Ελληνικό ήταν πατάτα…
Στη
προσπάθεια μας να βρούμε το κατάλληλο λάδι να αντικαταστήσουμε το αγνό
παρθένο Κρήτης που χρησιμοποιήσαμε στο παραπάνω πείραμα βρήκαμε στην
Ελληνική αγορά διάφορα Ελληνικά λάδια. Επρόκειτο για “νερά”.
Αμφιβάλλουμε στο κατά πόσον τα Ελληνικά λάδια αυτοκινήτων κάνουν “καλό”
στις μηχανές αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται. Στο τέλος αναγκασθήκαμε
να χρησιμοποιήσουμε ένα Γερμανικό λάδι που προς το παρόν εκπληρεί τις
προυποθέσεις που είχαμε βάλει. Το συγκεκριμένο έχει cp
περίπου 1 και συμπεριφέρεται στην κατσαρόλα όπως το λάδι Κρήτης στη
προηγούμενη φωτογραφία αλλά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του όταν
διαλύεται σε νερό. Διερωτάται κανείς, γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτό το
λάδι στα θερμαντικά σώματα σε όλη την Ελλάδα αλλά αντί αυτού άλλα
περίεργων προδιαγραφών που δεν αποδίδουν. Είναι τόσο άσχετοι οι τεχνίτες
στην Ελλάδα;
To
κόστος για την Ελληνική οικονομία σε καύσιμα το αντιλαμβάνεται κανείς;
Δεν συμφέρει έτσι; Nα φανεί όλοι τι είναι; Καλύτερα η χώρα να χάνει
δίς και ο κόσμος να πεινάει.
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Πηγή: