Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

"Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης = Μανδύας του Στρατιωτικού Νόμου"

Σήμερα για πρώτη φορά ακούσαμε από τον υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την Νότια Αττική.  Αμέσως ενεργοποίησα τις πηγές μου μέσα σε υπουργεία και έμαθα ότι εξετάζεται όντως αυτό το ενδεχόμενο πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες για δύο λόγους.


Πρώτον για να μπορέσει το κράτος να εκμεταλλευθεί στο έπακρο όλους τους διαθέσιμους πόρους (υλικοτεχνική υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους). Ουσιαστικά πρόκειται για επιβολή στρατιωτικού νόμου με μανδύα πολιτικής νομιμοφάνειας. Δηλαδή τα πάντα υπόκεινται στον έλεγχο του κράτους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα  να αρνηθεί στις εντολές του. Το μόνο που λείπει είναι τα άρματα στους δρόμους και το χακί…
Δεύτερον θα είναι μήνυμα προς τα έξω… Ότι  μια χώρα της Ευρώπης που θέλει να το παίζει «δημοκρατική» πλέον έχει τεράστιο πρόβλημα… Δηλαδή μιλάμε για επικοινωνιακούς λόγους…
Για να γίνει αυτό χρειάζονται όμως κάποια βήματα.
Καταρχήν πρέπει να συγκληθεί το ΣΟΠΠΕ, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, στο οποίο προεδρεύει η Περιφερειάρχης κα Δούρου και το οποίο θα εισηγηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών την κήρυξη του Νομού Αττικής (ή μέρους αυτού) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα αφορά 3 δήμους. Τον Αλίμου – Ελληνικού, τον Πειραιά και των Αθηναίων. Εξετάζεται η συμμετοχή και των δήμων Π. Φαλήρου και Γλυφάδας αλλά σε μικρότερο βαθμό ετοιμότητας.

Το θέμα το παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε.
Από την Αρβανίτισσα 



Πηγή:
katohika.gr