Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

"PΗΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ | «Λίγες ώρες σας μένουν»"

ΤΩΡΑ PΗΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ | "Λίγες ώρες σας μένουν"

- Ανυποχώρητοι οι αγρότες 
- Θα μπούμε στη βουλή με τα τρακτέρ
- «Κλειδώνουν» όλη τη χώρα με 12ωρους αποκλεισμούς

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρις εσχάτων εμφανίζονται οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων. 



Την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη στα Τέμπη. Υπογράμμισαν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Παράλληλα, για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση του αγώνα - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - και οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.




Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους - όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης - ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Τα Τέμπη θα είναι σήμερα κλειστά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Οι Μικροθήβες θα  κλείσουν από τις 12 έως τις 6 το απόγευμα.

Μην σκεφτείτε να μετακινηθείτε το σαββατοκύριακο Τα μπλόκα των αγροτών θα είναι κλειστά επ' αόριστο σε Κερδύλλια, Νησέλι, Χρυσούπολη, Νίκαια και Ισθμό.  Κλειστά επ' αόριστο και τα τελωνεία σε Κήπους και Προμαχώνα με τους αγρότες να επιτρέπουν μόνο σε ελάχιστα φορτηγά να περνούν καθημερινά μόνο και μόνο για να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.


Οι αγρότες στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στα Χανιά, ο κόμβος Κλαδισού παραμένει κλειστός και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράπλευρους οδούς. Στο μπλόκο στην θέση Μεγάλα Χωράφια εξακολουθούν να παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας αποκλείοντας την Εθνική – οδό Χανίων Ρεθύμνου στη μια μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.


Τα υπόλοιπα μπλόκα θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό από 12 ως 2 το μεσημέρι και από 6 ως 9 το απόγευμα ενώ από αύριο το μεσημέρι ως τις 12 της Κυριακής τα μπλόκα θα κατεβάσουν ρολά σε όλους τους δρόμους...





Πηγή:
takaluteraedo.gr