Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

"Ρωσικό Sputnik: Η Γερμανία επέλεξε πλευρά, πήγε με τους Τούρκους!"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το ρωσικό Sputnik, τράβηξε μια γραμμή στην άμμο: Οι ΗΠΑ, είπε, ή θα υποστηρίξουν την Άγκυρα ή τους Κούρδους.
Μιλώντας στο Radio Sputnik ο δημοσιογράφος Έρικ Ντράιτσερ κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν.
Οι Κούρδοι μαχητές έχουν αποδείξει ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αναφέρεται σε οργανώσεις ή κόμματα, όπως το σοσιαλιστικό PYD των Κούρδων στη Συρία ως «τρομοκράτες».


Ενώ η Ρωσία, επισημαίνει το ρωσικό Sputnik, εργάστηκε σταθερά ώστε να συμπεριληφθούν οι Κούρδοι στις ειρηνευτικές συζητήσεις για τη Συρία, ή Άγκυρα αρνήθηκε και την Κυριακή κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιλέξει πλευρά.
«Αυτό που ο Ερντογάν πραγματικά λέει στις ΗΠΑ είναι ότι πρέπει να επιλέξουν πλευρά στο εσωτερικό πόλεμο στην Τουρκία [σ.σ. μεταξύ τουρκικού κράτους και Κούρδων αυτονομιστών]. Ο Ερντογάν τράβηξε τη γραμμή του, ξεχωρίζοντας τη στάση του από τη Ρωσία και απαίτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν το μέρος του», είπε ο δημοσιογράφος Έρικ Ντράιτσερ.
«Δυστυχώς για τον Ερντογάν, έβαλε τον εαυτό του στη γωνία. Πλέον του έχουν απομείνει λίγες επιλογές και αυτός είναι ο λόγος που τον βλέπουμε να υιοθετεί επικίνδυνη και έντονη ρητορική».
Η Γερμανία, γράφει το Sputnik και έχει τη σημασία του γιατί εκφράζει ευθέως το Κρεμλίνο, φαίνεται να επέλεξε πλευρά. Τη Δευτέρα η καγκελάριος Μέρκελ κατέκρινε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους, επισημαίνει με νόημα το ρωσικό σάιτ.
O μόνος φίλος δηλαδή που έχει απομείνει στον Ερντογάν είναι η Μέρκελ .Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά: Τους Κούρδους
Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης η Μόσχα κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να προσέχει τι λέει
Οι εξελίξεις στη γειτονιά μας, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι όντως περίεργες…




Πηγή:
tribune.gr