Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

"Μαζεύουν τις καραμπίνες;"

Μετ΄επιτάσεως μας ρωτούν εδώ και μια εβδομάδα αν και κατά πόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε ανακλήσεις αδειών και σε ντου σε σπίτια προκειμένου να πάρουν τις δηλωμένες καραμπίνες.
Η παραφιλολογία (γιατί περί αυτού πρόκειται) ξεκίνησε από δύο διαφορετικά περιστατικά που ΟΝΤΩΣ έγιναν στα Μέγαρα και τη Σάμο, αντίστοιχα.


Μου πήρε μια εβδομάδα και αρκετές δεκάδες τηλεφωνήματα και ενεργοποίηση φίλων των Κατοχικών Νέων για να βγάλουμε άκρη. Και στο πλαίσιο αυτό αποφύγαμε και σαν Κατοχικά Νέα να αναπαράγουμε τη συγκεκριμένη είδηση, αφού οι προφητείες, οι προορίσεις είναι πάρα πολλές και αμέσως οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις και συσχετισμούς.
Μετά από πολλές μέρες ψάξιμο εν τέλει διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
α) Η αστυνομία όντως έχει λάβει εντολές να «μαζέψει» τα όπλα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν προβεί στην υποχρεωτικές ανανεώσεις αδειών.
β)Αν και ακούγεται άκρως συνωμοσιολογικό και απ΄αυτά ξέρουμε πολύ καλά εμείς, εν τούτοις το θέμα είναι άλλου. Στα 120€ παράβολο που απαιτούνται για τις ανανεώσεις των αδειών. Βλέπετε είναι περίπου 600.000 όπλα που δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειες τους και αυτό σημαίνει ότι τα κράτος μπορεί να αντλήσει άμεσα 8 εκατομμύρια ευρώ σε λίγες μόνον ημέρες. Επιπλέον οι άδειες αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 550.000 άτομα, τα οποία πρέπει να πληρώσουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για παθολογική και ψυχιατρική εξέταση. Οπότε μιλάμε για μια καλή βιομηχανία κονόμας για γιατρούς και κράτος που υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για καυτό χρήμα για τα δημόσια ταμεία… Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ήδη το σύστημα της αστυνομίας έχει ενεργοποιήσει τις παράλληλες έρευνες και σε τυχαίους ελέγχους στο δρόμο, μόνο με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ξέρουν αν έχεις ή δεν έχεις ανανεώσει την άδεια του όπλου σου…
γ)Τα δύο περιστατικά που αναπαράγονται μανιωδώς από τους φίλους των μέσων μαζικής κοινωνικής δικτύωσης έχουν όμως άλλη αιτιολόγηση. Αφορούν σε άτομα για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες για ψυχικές διαταραχές. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος ορίζει  ότι η ασφάλεια σας κάνει επίσκεψη στο σπίτι, σας αφαιρεί με συνοπτικές διαδικασίες το όπλο και εσύ μετά πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας (τρελός), μέσα από μια σωρεία ιατρικών εξετάσεων.

δ)Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στο σύνολο της χώρας έχουν ανακληθεί δεκάδες άδειες, αφού η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για εφαρμογή διατάξεων που ισχύουν από το 2003, σύμφωνα με τις οποίες οποιοσδήποτε καταληφθεί από αστυνομικούς να πυροβολεί ασκόπως (πανηγύρια, γάμοι, κλπ), τότε σχηματίζεται δικογραφία και ανακαλείται αυτόματα η άδεια του. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις των τελευταίων 5 ετών (ποιο πίσω δεν επιτρέπεται έρευνα) ξεραχνιάσθηκαν και πλέον βρίσκονται στις προτεραιότητες των υπηρεσιών που ασχολούνται με τις χορηγήσεις αδειών οπλοκατοχής.
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 



Πηγή:
katohika.gr