Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"Η Μεγάλη Βρετανία φωτίστηκε από το Βόρειο Σέλας"

Στο μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Βρετανίας ήταν ορατό το Βόρειο Σέλας, προσφέροντας μοναδικές εικόνες (Pics)

Το βράδυ της Κυριακής εκατομμύρια Βρετανοί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σπανιότερα και συνάμα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα.
Οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας κατέγραψαν τις μαγευτικές εικόνες από το σπάνιο φυσικό φαινόμενο, που φώτισε τον ουρανό το βράδυ της Κυριακής.





Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσει την πανδαισία χρωμάτων και το παιχνίδι φωτός και σκιάς.


Το Βόρειο Σέλας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, σχηματίζεται από ηλεκτρόνια που προέρχονται από τον Ήλιο και εισέρχονται με μεγάλη ταχύτητα στην ατμόσφαιρα της Γης. Μετά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα παγιδεύονται στο μαγνητικό της πεδίο. Ορισμένα από τα συγκεκριμένα ηλεκτρόνια ακολουθούν τις μαγνητικές γραμμές του πεδίου και κατευθύνονται προς τους πόλους.



Φθάνοντας στους πόλους συγκρούονται με μόρια οξυγόνου και αζώτου, παράγοντας λάμψεις και διάφορους εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς.






Πηγή:
metro.co.uk